EMILYSLIV

SVAR PÅ FRÅGESTUNDEN!

Nu kommer här äntligen svaren på frågorna från frågestunden, många av frågorna var ungefär samma men tror att de flesta ska få svar på sina frågor nu i alla fall! 🙂

Var bor du? 

Jag bor i Nynäshamn, ca 5 mil söder om centrala Stockholm. 

Vilken typ av boende har du, villa/radhus/lägenhet? Vilken planlösning? Vad är bäst//sämst med boendet? 

Jag bor i ett radhus. Öppen planlösning på nedervåningen med kök, vardagsrum, hall och liten toalett. På övervåningen har jag tre sovrum och ett stort badrum med tvättstugedel. Det bästa med boendet är att jag tycker det känns lagom stort för mig och barnen, att vi har nära till barnens kompisar och förskolan, många av barnens förskolekompisar bor i samma område. Det sämsta…. Hade velat ha ett lekrum på nedervåningen till barnen så man hade sluppit ha alla leksaker utspridda i vardagsrummet jämt, haha. 🙂


Är du noga med budget osv (tänker när du är själv och så)? 

Nja… Jag köper det vi behöver/vill ha men är väldigt noga med att spara mycket. 🙂


Fick du bättre relation med 1. Barnen och 2. Tjejkompisarna sen separationen? Varför/varför inte?

Ja både och tycker jag. Jag värdesätter tiden med barnen på ett helt annat sätt idag, innan skilsmässan var jag ju dessutom föräldraledig och umgicks med barnen i princip dygnet runt jämt till att idag jobba på heltid och ha barnen på förskolan på heltid och sedan dessutom att de bor hos sin pappa halva tiden. Det är väldigt stor skillnad, timmarna med barnen känns så få så dem är superviktiga för mig! Vardagskvällarna efter förskolan lägger jag alltid fullt fokus på barnen, vi lagar middag tillsammans, äter, och sen gör vi en valfri aktivitet innan läggdags t.ex. badar, pysslar, tittar på en film, lite olika beroende på vad vi känner för. Att städa undan efter middagen gör jag istället när dem sover sen, allt för att få så mycket tid med dem som möjligt även i vardagen. På helgerna lägger jag oftast sociala medier och annat jobb helt åt sidan, bortifrån några uppdateringar på instagram ibland, då ligger mitt fulla fokus på barnen! 🙂

Jag tycker även jag har fått en bättre relation med mina tjejkompisar, det känns lite som jag fick livet tillbaka efter skilsmässan. Mina tjejkompisar är en stor del i det! Jag har med hjälp av min psykolog blivit så mycket bättre på att öppna mig och prata av mig, något som får mig att må så bra. Ni vet när någon frågar ”Hej, hur mår du?” Mitt standardsvar var ALLTID ja innan (även om jag mådde så dåligt att jag grät mig till sömns typ), allt för att slippa berätta och öppna sig. Nu vågar jag berätta precis hur jag mår och det är så skönt, även om det iofs nästan alltid är bra nuförtiden, haha. 


Detta är oftast en tabu att diskutera om i Sverige oftast men jag är lite nyfiken på vad du tjänar på ett ungefär i mån ? Du har det så fint och lyxigt hemma ,du bor dels kvar i huset med dina döttrar . Hur tänker du kring sparande också ? 

Det är olika från månad till månad. Bara för att man har det fint hemma behöver det inte vara dyrt, jag älskar blandningen av budget och lyx, att kanske lägga lite mer på någon extra detalj man verkligen tycker om, men basen i mitt hem är faktiskt IKEA. 🙂 Jag har fått kämpa och jobba hårt för att vara där jag är idag. Sparande tycker jag är otroligt viktigt, speciellt nu, jag har aldrig sparat så mycket i hela mitt liv som jag gjort det här senaste året.


Hur går det med delad vårdnad nu? Kommer du och barnens pappa bra överens trots uppbrottet? 

Jo men det går bra. Vägen till besluten kan vara lite bucklig ibland men tycker vi börjar få rutin på allt. Tycker det är otroligt viktigt att man verkligen bestämmer allt och sätter klara rutiner så det inte uppkommer oklarheter under vägens gång och vi är på god väg där.


Det är väldigt sällan du skriver ngt om din man nu för tiden. Hur kommer det sig, har ni valt att gå skilda vägar eller är det bara så att du inte gärna delar med dig om sånt?

Haha oj det trodde jag ingen missat vid det här laget, vi separerade för ett år sedan. 🙂


Vad jobbar du med nu? Jobbar du med homestyling på heltid?

Ja tänk om det var enkelt att svara på den här frågan, haha. Jag gör så himla mycket olika saker. Men främst är jag Influencer, alltså driver mina kanaler, bloggen och instagram. Sedan kör jag ju homestylingen, men det är mest en kul grej vid sidan om. Ibland tar jag lite fotouppdrag för olika företag. Sedan har jag även börjat jobba lite på mitt gamla jobb i en butik igen, så hög variation på min arbetssituation just nu kan man säga, haha. 


Träffar du någon efter separationen eller vill du stå på egna ben nu?

Faktum är att jag trivs väldigt bra själv, jag lever mammaliv halva tiden och singelliv halva tiden och jag tycker det känns väldigt skönt just nu. Jag har verkligen inte bråttom, jag är fortfarande ung, jag har redan mina fantastiska döttrar så behöver inte känna någon stress att skaffa några barn. Just nu vill jag bara kunna lägga min fokus på mig själv och det jag vill göra! Jobba, resa, umgås med vänner osv. Sen har jag lite svårt att se att jag någonsin kommer att kunna lita på en partner igen, men det kanske ger sig om man träffar någon som känns rätt! Jag har dejtat, absolut, men ingenting som jag känner är något att bygga vidare på, kanske att jag helt enkelt inte riktigt vill än heller, haha. 


Vad vill du göra i framtiden? 

Jag vill faktiskt plugga. Första gången sedan gymnasiet jag känner sug efter det igen. Vet inte riktigt hur jag ska lägga upp det bara och hur det skulle gå ihop sig, om jag ska orka hålla igång allt jag redan har igång så jag slipper ta några studielån… men vill inte heller gå in i väggen, haha. Ja jag måste klura på det, men plugga vidare ska jag göra så småningom i alla fall. 🙂


Vad är ditt nästa projekt hemma?

Det blir faktiskt barnens rum. Nu ska dem få ett gemensamt sovrum och ett gemensamt lekrum och jag hoppas det blir lika bra som det ser ut i mitt huvud. Stay tuned, givetvis får ni följa med under tiden! 🙂

 

Sen vill jag bara säga TACK till alla er som följer mig, kommenterar och gillar alla inlägg, det betyder så otroligt mycket. ♥

xoxo Emily

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats