Emily Ödmark

EMILYSLIV

SUPERENKEL GLASSTÅRTA!

Tänkte dela med mig av receptet till glasstårtan jag gjorde till kalaset. Supergod, löjligt enkel och verkligen perfekt till barnkalas! 🙂 Allt du behöver är:

2st rulltårtor i valfri smak 
7 dl vispgrädde
1 burk dulce de leche
Karamellströssel
Karamellfärg om så önskas

Jag började med att rulla hela rulltårtan i karamellströssel så det fastnade runtom. Skär sedan rulltårtan i ca 1 cm tjocka skivor och doppa även ena sidan i strössel. Kläm fast bakplåtspapper i botten av en springform och lägg rulltårtebitarna i botten och på sidorna.  Vispa sedan grädden och rör i burken med dulce de leche. Jag valde sedan att dela upp gräddblandningen och färga den i olika färger, men det gör man ju som man vill och i vilken färg man vill.Fyll sedan formen med gräddblandningen, lite sparade jag och spritsade sedan runtom tårtan. Ställ in i frysen, minst 4-5 timmar.Perfekta glasstårtan med kolasmak och så uppskattad av barnen! Perfekt när den kan förberedas långt innan och förvaras i frysen för att sedan bara tas fram ca 20-30 minuter innan den ska ätas. 🙂Kommer garanterat att bli en hit! 😉

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
Emily Ödmark

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Angelica

    Hej! Du har så bra idéer till kalas! Jag tänkte höra om inte du kunde göra ett inlägg med lite tips inför Haloween? Gärna i god tid innan. Tex tips på meny och dukning/pyssel etc?

stats