EMILYSLIV

SUPERENKEL GLASSTÅRTA!

Tänkte dela med mig av receptet till glasstårtan jag gjorde till kalaset. Supergod, löjligt enkel och verkligen perfekt till barnkalas! 🙂 Allt du behöver är:

2st rulltårtor i valfri smak 
7 dl vispgrädde
1 burk dulce de leche
Karamellströssel
Karamellfärg om så önskas

Jag började med att rulla hela rulltårtan i karamellströssel så det fastnade runtom. Skär sedan rulltårtan i ca 1 cm tjocka skivor och doppa även ena sidan i strössel. Kläm fast bakplåtspapper i botten av en springform och lägg rulltårtebitarna i botten och på sidorna.  Vispa sedan grädden och rör i burken med dulce de leche. Jag valde sedan att dela upp gräddblandningen och färga den i olika färger, men det gör man ju som man vill och i vilken färg man vill.Fyll sedan formen med gräddblandningen, lite sparade jag och spritsade sedan runtom tårtan. Ställ in i frysen, minst 4-5 timmar.Perfekta glasstårtan med kolasmak och så uppskattad av barnen! Perfekt när den kan förberedas långt innan och förvaras i frysen för att sedan bara tas fram ca 20-30 minuter innan den ska ätas. 🙂Kommer garanterat att bli en hit! 😉

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Anja

  Hej, superläcker tårta! Hinner rulltårtebitarna tina om man tar fram den 20-30 minuter innan? Och glassen smälter inte för mycket..? ?

 2. Sara

  Hej,

  Tror du det går att förvara tårtan i frysen i 2 dygn? Tänkte göra den ikväll men kalaset är inte förrän på söndag 13.00

 3. Angelica

  Hej! Du har så bra idéer till kalas! Jag tänkte höra om inte du kunde göra ett inlägg med lite tips inför Haloween? Gärna i god tid innan. Tex tips på meny och dukning/pyssel etc?

stats