EMILYSLIV

NU ÄR ALTANEN GRÅ IGEN!

Nu ser altanen ute på framsidan som ny ut igen! I år tyckte jag det var dags för ett nytt lager olja igen, blir ju så otroligt fint och älskar verkligen den här färgen. 🙂Jag har fått massa frågor tidigare om vilken färg jag använt mig av och såhär ser burken ut. Jag köper denna på Hornbach, en pigmenterad olja som dem blandar till på plats i den kulör man önskar och färgen jag har är S3000-N. Väldigt ljusgrå, älskar den! Denna olja är extremt prisvärd också, denna 5 liters hink kostar drygt 300kr. 🙂Jag började med att köra en ordentlig terasstvätt, jag har en tillbehörsborste till min högtryckstvätt för just det men annars går det såklart också att skrubba men tänk på att det måste vara ordentligt rent innan du börjar med oljan. Låt också trät torka riktigt ordentligt! Tog en mobilbild när jag var igång för att visa er det här smarta redskapet, en terassdyna som jag hittade på Bauhaus men finns säkerligen på fler ställen. Så galet smidigt att olja med denna, tar två brädor i taget och lämnar en jämn yta. Förra gången gjorde jag med roller och tycker inte alls att resultatet blev lika bra och jämt som nu. 🙂 Så tycker definitivt du ska införskaffa en terassdyna med skaft om du går i tankar att olja altanen. Tips!Det blir ju sån galen skillnad, bilden ovan är tagen idag, hade dock regnat inatt och var fortfarande blött därför det ser fläckigt ut på sina ställen och bilden nedan är tagen innan jag behandlade altanen. 🙂Så i helgen åkte utemöblerna fram igen, så nu är det bara det roligaste kvar, att inreda uteplatsen för säsongen! 😀

Här hämtade jag äntligen hem barnen för mammavecka idag igen, vi har myst framför en film med fruktfat i soffan efter middagen, en perfekt start på denna vecka! ♥

Ps. passa på att ställa era frågor i frågestunden HÄR för imorgon tänkte jag försöka sammanställa alla svar och dela här! 🙂

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Hanna

  Hej! Så fint med pigmenterad olja på altanen. Måste bara fråga hur det blir efter ett år och ytan blir lite nött. Jag har tidigare använt lasyr och eftersom vår altan är så pass utsatt så blev det jättefult och nästan flagigt där. Kanske är bättre att köra pigmenterad olja?
  Superfint har ni det iaf!

 2. Andrea

  Hejsan verkligen supersnyggt blev det älskar denna grå färg,Du har så himla mysig uteplats .Har själv målat våran fast med terasslasyr från Demi Dekk. Det jag undrar är hur ofta får man måla med denna olja som du har målat ? varje år ?
  Tack för en fin blogg

  1. Emily Ödmark

   Tack snälla du! Ca vartannat år men det slits ganska fort hos oss eftersom att den enda vägen in till huset hos oss är att gå via altanen så det gås väldigt mycket på den om man säger så. Haha! 🙂

stats