EMILYSLIV

DIY – EGNA GRANROSETTER!

Har fått så himla mycket frågor om hur jag gjorde mina vita granrosetter så ska försöka ge er en liten beskrivning här över hur jag gjort! Väldigt enkelt! Letade själv efter snygga färdiga att köpa tills jag gav upp och gjorde egna istället. 😉 Du behöver:

En stor gaffel (Jag använde en sån där matlagnings-gaffel, ska man göra små rosetter tar man en vanlig gaffel)

Sax

Valfritt band
Klipp först av en bit av bandet som du lägger i mitten på gaffel… Trä sedan resten av bandet över och under taggarna på gaffeln. Det spelar ingen roll från vilket håll du börjar. När du ska vända fortsätter du på samma sätt, över och under.  Och åtigen fram och tillbaka, 5 gånger. Började du från vänster sida så slutar du på höger sida. Sedan viker du det korta bandet över mitten och gör en knut om alla band du trätt fram och tillbaka på gaffeln. Dra av allt och vänd så har du en snygg rosett. Du kan justera den lite i vingarna ifall den blivit lite ojämn och sedan är det bara att klippa av ändarna! Voilá klart!  Om man vill kan man ju fästa hängsnöre i rosetterna men jag har bara ”ställt ut dem” i granen! 🙂Nästan löjligt enkelt, eller hur? 😉

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Josefine

  Vad använder du för millimeter/cm på sidenbandet till dina finq rosetter? Ska försöka mig på att göra likadana, finns ju INGA att köpa någonstans. ☺️

 2. Catrine

  Hej Snälla!

  Superfina rosetter du gör. Ska försöka att göra en rosett till ett dop med långt band. Skulle vilja höra om man vänder på gaffeln hela tiden. Eller om man bara kan ha framsidan och trä igenom hela tiden. Du har Guldfingrar som kan göra så vackert. Ha en riktigt underbar Juldag. Varmaste kramar till Dig.

 3. Maggan

  Hur mycket band går det åt till varje rosett på ett ungefär om man gör dem i samma stl som dina? Tänkte bara på hur mycket band jag ska köpa.

stats