EMILYSLIV

WORKSHOP MED LINDEMAN´S

DSC_1561DSC_1605DSC_1609Igår var jag och ett annat litet gäng inbjudna för en workshop med Lindeman´s. Så mysigt! Först blev vi bjudna på varma vindrinkar a´la Ludvig Grenmo som är barchef på Linje tio och en av Sveriges främsta drinkmakare och smarriga tilltugg. Caribbean snow som var en av hans varianter gjord på Lindeman´s vita vin var supergod.

Lindeman’s Caribbean Snow

Ludvig:” Detta är en mer publik och trendig vindrink. Passionsfrukt är ovanligt i varm dryck men väldigt gott! Passionsfrukt tillsammans med kanel gör att det blir en lite karibisk smak. Lagerbladet är också fantastiskt – när det hettas upp får det all form av fruktighet att smaka som nyplockat, vilt och äkta. Dessa ingredienser i kombination med Lindeman’s Chardonnay skapar en fräsch och spännande vindrink.”

75 cl Lindemans Chardonnay
8 cl Agavesockerlag
3 st Passionsfrukt
10 cm stång Kanel

Skal från 1 citron 2 st Äpple
5 blad Lagerblad

Gör så här:
Värm upp alla ingredienser med vinet till 85 grader i 10 min. Servera direkt.DSC_1538DSC_1541DSC_1559DSC_1554Sen var det dags för oss att komponera ihop våra egna varianter av varma vindrinkar. En med grund på rött vin och en på vitt vin.DSC_1584 DSC_1587I min röda valde jag att ha Lindemans Shiraz Cabernet, socker, kanelstång, chili, apelsin, torkad ananas, ingefära, nejlika, vaniljstång, rött äpple i bitar och apelsinjuice.DSC_1601I min vita hade jag: Lindemans chardonnay, socker, färsk äppeljuice, lime, apelsin, kanelstång, nejlika, vaniljstång, stjärnanis, passionsfrukt och roobioste. Denna kombo blev sååå god och kommer definitivt göras fler gånger! 🙂DSC_1590 DSC_1597DSC_1729DSC_1726Bjöd såklart E på min smarriga vita vindrink sen när vi kom hem och den fick väl godkänt av honom också! 😀

Tack Lindeman´s för en trevlig kväll!

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats