Inlägget innehåller reklam och annonslänkar för Interflora
Torsdag och helgen står för dörren. Är det bara jag som tycker att dagarna känns så oändligt långa sedan vi ställde tillbaka klockan i söndags? Visserligen ganska skönt men alltså detta mörker, man känner ju sig trött jämt..
Veckans bukett från Interflora fick bli en härlig färgklick, så himla fin!
Jag har kommit i något mode när jag tycker det är så roligt att baka! Det där går verkligen i perioder men just nu tycker jag det är så mysigt och rogivande att stå i köket. Sist blev det en morotskaka i långpanna. Denna blir såååå god och saftig. Morotskaka var ju min största craving när jag var gravid med Noelia och jag har inte tröttnat än!
Jag använde en långpanna med måtten 32 x 24 cm
6 ägg
6 dl strösocker
6 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
6 tsk bakpulver
3 tsk malen kanel
2 tsk malen kardemumma
1 tsk malen ingefära
1 nypa salt
3 dl solrosolja
9 dl rårivna morötter
Frosting:
120 g mjukt smör
8 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
Skal av 2 lime
200 g philadelphiaost
–
Sätt ugnen på 150 grader.
Vispa ägg och strösocker vitt och pösigt.
Blanda alla torra ingredienser och vänd ner dem i äggsmeten.
Tillsätt solrosolja och rårivna morötter.
Fyll smeten i en smord form och bröad långpanna.
Grädda i mitten av ugnen i cirka 55 minuter. Prova med en sticka, den ska inte vara kladdig.
–
Låt morotskakan svalna.
–
Vispa alla ingredienser till frostingen krämigt.
Bred frostingen över morotskakan.
Grundreceptet kommer från Leila.
Så god! ?
otroligt vackra blommor och så mumsig kaka!!!
Jag tycker tvärtom nu, dagarna känns kortare när mörkret kommer tidigare.
Så gott med morotskaka. Varit sugen på det länge men inte orkat ställa mig och baka ?
Åh, morotskaka är min favorit! På delad plats med äppelpaj då
Ha nu en fin helg!
Stor kram <3