EMILYSLIV

VECKANS BLOMSTER OCH MOROTSKAKA I LÅNGPANNA!

Inlägget innehåller reklam och annonslänkar för Interflora
DSC_0764Torsdag och helgen står för dörren. Är det bara jag som tycker att dagarna känns så oändligt långa sedan vi ställde tillbaka klockan i söndags? Visserligen ganska skönt men alltså detta mörker, man känner ju sig trött jämt..DSC_0791Veckans bukett från Interflora fick bli en härlig färgklick, så himla fin! DSC_0770Jag har kommit i något mode när jag tycker det är så roligt att baka! Det där går verkligen i perioder men just nu tycker jag det är så mysigt och rogivande att stå i köket. Sist blev det en morotskaka i långpanna. Denna blir såååå god och saftig. Morotskaka var ju min största craving när jag var gravid med Noelia och jag har inte tröttnat än! 😉DSC_0778morotskakaJag använde en långpanna med måtten 32 x 24 cm

6 ägg

6 dl strösocker

6 dl vetemjöl

2 tsk vaniljsocker

6 tsk bakpulver

3 tsk malen kanel

2 tsk malen kardemumma

1 tsk malen ingefära

1 nypa salt

3 dl solrosolja

9 dl rårivna morötter

Frosting:

120 g mjukt smör

8 dl florsocker

2 tsk vaniljsocker

Skal av 2 lime

200 g philadelphiaost

Sätt ugnen på 150 grader.

Vispa ägg och strösocker vitt och pösigt.

Blanda alla torra ingredienser och vänd ner dem i äggsmeten.

Tillsätt solrosolja och rårivna morötter.

Fyll smeten i en smord form och bröad långpanna.

Grädda i mitten av ugnen i cirka 55 minuter. Prova med en sticka, den ska inte vara kladdig.

Låt morotskakan svalna.

Vispa alla ingredienser till frostingen krämigt.

Bred frostingen över morotskakan.

Grundreceptet kommer från Leila.

DSC_0795

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats