Inlägget innehåller reklam och annonslänkar för Interflora
Torsdag och helgen står för dörren. Är det bara jag som tycker att dagarna känns så oändligt långa sedan vi ställde tillbaka klockan i söndags? Visserligen ganska skönt men alltså detta mörker, man känner ju sig trött jämt..Veckans bukett från Interflora fick bli en härlig färgklick, så himla fin! Jag har kommit i något mode när jag tycker det är så roligt att baka! Det där går verkligen i perioder men just nu tycker jag det är så mysigt och rogivande att stå i köket. Sist blev det en morotskaka i långpanna. Denna blir såååå god och saftig. Morotskaka var ju min största craving när jag var gravid med Noelia och jag har inte tröttnat än! 😉Jag använde en långpanna med måtten 32 x 24 cm
6 ägg
6 dl strösocker
6 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
6 tsk bakpulver
3 tsk malen kanel
2 tsk malen kardemumma
1 tsk malen ingefära
1 nypa salt
3 dl solrosolja
9 dl rårivna morötter
Frosting:
120 g mjukt smör
8 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
Skal av 2 lime
200 g philadelphiaost
–
Sätt ugnen på 150 grader.
Vispa ägg och strösocker vitt och pösigt.
Blanda alla torra ingredienser och vänd ner dem i äggsmeten.
Tillsätt solrosolja och rårivna morötter.
Fyll smeten i en smord form och bröad långpanna.
Grädda i mitten av ugnen i cirka 55 minuter. Prova med en sticka, den ska inte vara kladdig.
–
Låt morotskakan svalna.
–
Vispa alla ingredienser till frostingen krämigt.
Bred frostingen över morotskakan.
Grundreceptet kommer från Leila.
Åh, morotskaka är min favorit! På delad plats med äppelpaj då 😉
Ha nu en fin helg!
Stor kram <3
Jag tycker tvärtom nu, dagarna känns kortare när mörkret kommer tidigare.
Så gott med morotskaka. Varit sugen på det länge men inte orkat ställa mig och baka ?
otroligt vackra blommor och så mumsig kaka!!!
Så god! ?