Emily Ödmark

EMILYSLIV

VÄRLDENS GODASTE BULLAR!

DSC_1473Såhär såg eftermiddagsfikat ut idag. Inget slår ju nygräddade vaniljbullar!!!! Jag och lillasyster har bakat riktig stoooora “cafébullar” större delen av dagen. En sådan där grej som bara måste finnas i frysen inför semester med diverse picknickar, strandhäng och resor. 🙂DSC_1453Jag gör alltid mina bullar efter det HÄR receptet som jag tipsat om förr! Degen blir sådär saftig, lättarbetad och grym att kavla ut. Sedan gör jag alltid knutar, Tycker det blir så fint. Då kavlar jag ut hela degen till en stor rektangel och smetar på all fyllning.DSC_1455Viker över rektangeln på mitten och skär i två centimeter breda remsor. En deg blev ca 24st stooora bullar!DSC_1462Sen delar jag remsan ytterligare i två, men inte hela vägen upp. Tvinnar ihop dem och snurrar runt till en bulle. Änden trycker jag bara in under.DSC_1468Voilá! Redo för jäsning nummer 2.DSC_1485 DSC_1494 DSC_1495Lyckan när man får hugga in i en gigantisk vaniljbulle efter en dag på förskolan!DSC_1488Semesterlängtan är enormt stor här nu. Då ska vi verkligen bara vara helt  L E D I G A  hela lilla familjen! Lite utflykter har vi planerade men också en del hemmamys där man bara kan ta dagen som den kommer. Ska bli sååå skönt och viktigt att få ladda om batterierna! 🙂

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
Emily Ödmark

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Alexandra

  Går Noelia fortfarande på förskolan även fast du är hemma? När får hon “sommarlov”?

  1. Emily Ödmark
   Emily Ödmark

   Ja det gör hon, jag passar på att jobba av så mycket som möjligt under dagen när hon är där så jag har fullt fokus på henne när hon är hemma, jag jobbar ju hemifrån. 🙂 Vi går på 6 veckors sommarlov på fredag!

 2. Lovisa

  Dom ser supersmarriga ut! Ska prova att baka dessa i eftermiddag. En liten fråga bara. Använder du vanliljsocker eller vanillinsocker? Tack för en mysig blogg!

stats