Emily Ödmark

EMILYSLIV

EN RIKTIG SOMMARBUFFÉ

DSC_1383På midsommar hade jag dukat fram en riktig sommarbuffé, saker som är lätt att göra och förbereda för väldigt många personer. DSC_1310Till fördrink gjorde jag en bål som verkligen blev superdupergod!!! Jag mixade två paket halvtinade påsar med frysta jordgubbar med en förpackning lättdryck med flädersmak och vodka med smak av jordgubb/lime. I med en massa is och fyll upp med sprite! Verkligen sommarfräsch och påminner lite om strawberry daquries i smaken. Sedan slängde jag i lite färska jordgubbar och citronskivor som dekor. 🙂 Alkoholfritt alternativ i form av små äppelmustflaskor i träbackar som jag köpte på IKEA.
DSC_1385Caprese på mozarella, tomat, basilika, olivolja och rostade pinjenötter.DSC_1387Baguetter och pizzabullar.DSC_1391Sallad, färskpotatissallad, oliver, fetaostcremé, bearnaise och färskostar i olika smaker.DSC_1394Tre olika sorters snittar: Fetaost med vattenmelon, serrano med honungsmelon & tunnbröddsnittar med kallrökt lax och pepparrotsfärskost.

Sedan hade vi grillade fläskkotletter, massa olika sorters korvar och kycklingsspett i teriyakisås som jag visst missade att fota.

DSC_1275 DSC_1280Och så klassikernas klassiker såklart, gräddtårta med jordgubbar! 😀

Jag älskar sommarmat! Fräscht och lätt. Grillat och färskpotatissallad skulle jag kunna leva på.. 😉

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
Emily Ödmark

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. lina

    Åhh så mycket god mat, vad duktig du är:) skulle man kunna få receptet på din färskpotatissallad?

    1. Emily Ödmark
      Emily Ödmark

      Jag brukar göra en dressing på dijonsenap, vitvinsvinäger och balsamvinäger. Blandar färskpotatis, kapris, rödlök, soltorkade tomater och babyspenat. På med dressingen och massa salladskrydda och sen blanda runt bara! 😀

stats