EMILYSLIV

VÄGGLISTER & DEN HELT PERFEKTA ROSA VÄGGFÄRGEN!

Det känns som det här är första gången jag sitter ner på en vecka.. vet inte ens om jag vågar räkna ihop alla timmar jag jobbade förra veckan, jag har typ sovit 6 timmar per natt och jobbat resten… och så klämt in lite renovering också. Det kan vara farligt att vilja och hålla igång för mycket, för känner att kroppen tagit rätt mycket stryk den här veckan, men snaaaart åker jag iväg på en välbehövlig semester och då ska jag vila vila vila.

Men efter en del nattjobb i barnens sovrum i helgen så blev det äntligen klart idag och det blev sååå himla fint!
Jag gjorde ”rutor” av dekorlister på väggen. Det är SÅ enkelt och gör så stor skillnad! Jag valde en lite bredare dekorlist som jag satte vågrätt längs med hela väggen och sen gjorde jag rutor ovanför med lite smalare lister. Är även snyggt med rutor under men valde att inte göra det här inne då dem ändå skulle bli dolda bakom alla möbler. 🙂Du behöver:

 • Dekorlister i trä (mät hur mycket du behöver för ditt rum och hur stora rutor du vill göra, mina är ca 110cm x 85cm, jag köpte mina på Bauhaus och det blev ca 1500kr för alla lister till hela rummet)
 • Såg med såglåda (den här smarta hittade jag på Bauhaus för typ 40kr)
 • Tumstock
 • Blyertspenna
 • PL600 för att limma upp listerna på väggen
 • Vattenpass

Sen är det bara att mäta ut hur långa lister du ska ha och börja såga till alla rutor. Här är såglådan super så att du får rätt vinkel på alla lister. Sen limmade jag helt enkelt upp dem på väggen med PL600, superviktigt att mäta av noga med vattenpasset hela tiden så dem blir raka.Sen målade jag in allt, och alltså väggfärgen är sååååå himla fin. Helt perfekt är den! Jag har målat med Nordsjös ”Tippy taupe” och deras Ambiance xtramatt, den är verkligen sådär helt perfekt rosa och så snyggt med matta väggar, har det i sovrummet också. Denna är absolut inte för rosa som många färger kan bli, på färgprovet ser denna nästan beige ut, men när man målar den såhär i ett helt rum så ser man det rosa och ja den är helt perfekt, såååå nöjd! 🙂Vi byggde ihop barnens nya sängar här ikväll så nu ligger dem där inne och sussar i sina små sängar bredvid varandra, mina älskade små! ♥

Nu ska jag inreda inreda inreda och sen bomba er med massa bilder på allt när det är klart! 😉

Önskar dig en fortsatt fin kväll!

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Emily Ödmark

   All info om färgen står i inlägget, namnet på färgen är ”tippy taupe” och kommer från Nordsjö. Dem har inga vanliga färgkoder så enklast är att gå till butiken och säga namnet på färgen 🙂

 1. Therese

  Kikar in på din blogg hela tiden för att se om du lagt upp något nytt med flickornas rum 🙂 du inspirerar så mycket! Jag älskar verkligen din stil!!!

stats