EMILYSLIV

TRAUMATISERAR BARNET?

DSC_0379 DSC_0396En något piggare Noelia på bilderna för några veckor sedan än vad vi kan säga att hon är idag. Stackarn har så ont att hon bara vrider och vänder på sig, idag orkar hon i alla fall gnälla, det gjorde hon inte igår. Att försöka få i henne den hemska antibiotika-smörjan är hemskt, hon blir ju helt traumatiserad. Hon ville varken ha mat eller vatten innan och det blir ju inte direkt bättre när vi ska tvinga i henne det där äckliga som hon sen kräks upp direkt!!!! Hur fan gör man?!? Vi har provat att blanda ut i glass, kräm, saft och ge som det är, 2 ynka milliliter går INTE att få ner!!! Ungen kommer ju hata sina egna föräldrar och totalvägra saker vi ger henne efter dessa tio dagar? Vad ska vi göra? Någon som sitter på några dundertips för att få i dem medicinen när dem bara kräks upp den direkt? Det kan ju inte bara vara vi som har det såhär? Just nu skulle jag göra vad som helst för att hon skulle bli frisk! /förtvivlad och ledsen mamma.

UPDATE: ringde vårdguiden och fick till svar, ”försök prata med henne och få henne förstå att hon behöver medicinen för att bli frisk”. SERIÖST!?!? Prata med en 18-månaderns som bara vill sova, inte orkar leka och få henne att förstå att hon måste dricka den hemska sörjan? Jag undrar om denna person överhuvudtaget har egna barn???? Fan vad arg jag blir! 

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Jessica

  Usch lider med er, förstår inte varför dom gör den så äcklig. När min 3 åriga dotter hade öroninflammation så valde vi den som inte hade smak just för att då behövdes en mindre mängd. Den med smak var några milliliter mer :(. Nu kunde jag prata med min dotter och förklara att hon måste men hon bröt totalt ihop jag kände mig så hemsk :(. Jag testade till slut att he den i vällingen morgon och kväll osså fick jag tvinga i hon på dagen. Vi trodde hon skulle rata vällingen efter men hon märkte ingenting. Om din tjej äter välling så tipsar jag om det :).. Hoppas hon blir bra snart. Styrke kramar

 2. Liza

  Hej!
  Vår tös fick Kåvepenin för ett halvår sedan, kräktes av smaken och toralvägrade och kväljde så fort vi tog fram medicinen eller försökte dölja den i olika livsmedel. Det går fasen inte att dölja den där hemska smaken. Slutade med att vi fick annat penicillin utskrivet som för många andra och det gick som en dans! lycka till och hoppas att hon får bli frisk snart!

 3. Eleonor

  Jag sprutar alltid i medicinen i en klampase med goda frukter. Det gar alltid ner och det tycker jag ar ett snallt satt att ge medicin. Man kan inte prata med en 18 manaders och forsoka fa dom att forsta. Inte ens min 2.5 aring skulle forsta att det ar hans basta att ta medicin.

 4. Emma

  Men åååhhh! Lilla kärleken!

  Förresten, du som gillar fina grejer och barnsaker precis som jag! Jag har gått med i en undersökningssite där varje undersökning ger poäng att handla märkesvaror för. Allt från Le Creuset till Eva Solo kan man plocka ut för poängen. Det är helt gratis och man kan få ihop till så jäkla mycket fint och helt gratis. Hittade länken här där det finns mer att läsa om det. Rekommenderar starkt! http://goo.gl/BepLJk

 5. Malin

  När jag var liten fick jag medicinen blandad i oboy för att inte känna smaken men kanske inte fungerar om hon ändå inte vill dricka :/ Hoppas ni får byta till annan sort! Kram, och krya på.

 6. Lina

  Om hon har så ont av feber och värk så ge t.ex. alvedon (vänta 1-2 timmar) och ge sedan antibiotikan när hon är smärtlindrad.

  Illamående kan ju lindras av att man inte är helt tom i magen. Proviva och A-fil är bra. Glass bedövar ju halsen lite så det kanske kan vara värt att testa innan för att minska obehaget. Illamående brukar vara värst i början av behandlingen.

  Fråga om hjälp på apoteket!

 7. linnea alexiuzson

  Ring vc och be om annan medicin. Gjorde jag när min dotter fik antibiotika som hon spydde av! Fick annan å de gick jätte bra!

 8. Marina

  Går det inte att ge henne några droppar i taget, att du droppar ner det i en sked och ger det såsom man ger barnet sin dos av D-vitamin? Då kanske det inte smakar lika starkt!
  Hoppas ni hittar en lösning snabbt, barn borde aldrig behöva lida! 🙁

 9. jenny

  Så tråkigt att hon är sjuk lillskruttan .
  Fick ett tips när min dotter var sjuk i öron inflammation i julas . Hon vägrade medisin å spottade så fort hon såg medicin sprutan . Så tipset var . Att blanda medicinen i lite ca.50cl. Coca cola eller annan cola i en liten nappflaska . För colan tar bort smaken på medicinen . Å det gör ju inget om man inte vill ha cola att dricka sen när man är frisk .
  Å på första försöket gick det som en dans att få i medicinen . Så nu kör jag alltid med cola till medicin . Å det gör inget om det inte är någon kolsyra kvar i colan . PS Hon hade inte smakat på cola innan . DS. Prova du oxå om du vill . Lycka till! Å krya på Noelia .

 10. Jenny

  Hej. När vår son var yngre och vägrade penicillin så fick vi tillslut ta en medicin spruta med medicinen i och spruta in i munnen på honom och rikta den mot kinden då (inte ner i halsen självklart 🙂 )

  De kändes jätte elakt! Men vad fasiken ska man göra? Speciellt när det är öroninflammation som gör så jävulskt ont så behöver dom få i sig medicin snabbt för att de ska dämpa smärtan med.
  Han var förtvivlad och ja tror nog vi föräldrar tjöt lika mycket som honom till slut.

  Det är tufft men måste ju göras 🙁 han fick iaf inga men efter det och märkte själv att medicinen tog bort det onda i örat. Han har inte haft några problem efter de med att smaka nya saker eller nått. De är nog bara jobbigt för dom för smärtan tar över och dom inte vill att man ska styra med dom, ännu mindre smaka någon äcklig sörja. Ca 6mån efter sonens öroninflammation och utbrott om medicin fick han halsfluss. Då var han inte alls lika hängig eller hade så ont. Då trodde vi han skulle skrika bara han såg den där sprutan. Men inte alls, vi sa ”kommer du ihåg att medicinen tog bort ajaj när du hade de i örat? Nu ska medicinen ta bort ajaj i halsen med, bra va?” Och han satt bara snällt när vi sprutade in de i munnen & efter fick han en isglass. Hoppas de gav er lite ”hopp” och att Lillan blir frisk snart ❤️

  1. Emily Ödmark

   Ja det är spruta in i kinden vi tar nu också, och visst då fick vi i henne det men sen tar det bara någon minut innan det vänder och hon spyr upp allt igen! 🙁

 11. Hanna

  Det finns antibiotika som stolpiller till barn, kolla upp om ni kan få det! Min mamma berättade att jag ALLTID spydde upp/vägrade penicillin så de skrev ut stolpiller. Dock verkar de inte vara jättesugna på att skriva ut det då flytande är bättre och mer säkert att det tas upp av kroppen, men ja…kan ju vara värt ett försök!

 12. Kajsa

  Om du fått Kåvepenin så be om annan antibiotika. Amimox brukar funka bättre. Lycka till och krya på henne

  1. Emily Ödmark

   Nu väntar vi på att läkaren ska ringa upp, ska definitivt fråga om den sorten. Dessvärre blir hon livrädd bara hon ser oral-sprutan nu så kanske tabletter är bättre.. 🙁

 13. Anna

  Hej! Jag har haft precis samma problem, försökte blanda ut men det är absolut ingen mening för smaken går igenom allt! Har ni fått Kåvepenin? Jag har fått byta 2 ggr, sagt att dom bara kräks upp det. Då har dom istället fått Spektramox, de smakar lite bättre. Eller ber du om tabletter som du kan krossa i lite yoghurt eller fil… Vet hur jobbigt det kan vara. Stort lycka till!

 14. Joanna

  Har ni provat sån där typ ”medicinspruta” så man kan spruta in medicinen i munnen? Finns på Apoteket. Men det hjälper ju förstås inte om hon kräks upp det sedan. Det är så svårt!!! Men ni vet ju att ni gör det för hennes bästa.

 15. Carolina

  Hej!
  Jag lider med er! Kräks hon av den ring och hör om hon kan få en annan sort! Finns olika de kan skriva ut. Sen tyvärr vi har varit med om samma och vi fick helt enkelt lägga dottern ner i famnen och hålla fast henne och spruta in medicinen i kinden för då sväljer de oavsett om de vill eller inte. Lite i taget så de inte hostar upp den. Men jag förstår dig det känns helt galet att behöva hålla fast men vad ska man göra. Hon kommer glömma detta hur snabbt som helst, det är för er det är jobbigast att behöva tvinga. Hon kommer inte minnas detta även fast det känns så för er. Lider med er! Kämpa, många styrkekramar till er.

  1. Emily Ödmark

   Ja det är med spruta vi kör och vi får tvinga i henne det, men saken är den att efter någon minut kräks hon bara upp allt igen. Eftersom hon varken vill äta eller dricka heller så är det svårt att ge henne något som dödar smaken efteråt också. 🙁

stats