Header Image

EMILYSLIV

Emily heter jag och är toppbloggare här på Vimedbarn. Här skriver jag om allt som hör mammalivet till. En förkärlek till barnsaker, inredning och kläder. Lever med mina döttrar Noelia 3,5 år och Junielle 2 år, vi bor utanför Stockholm. Älskar DIY, pyssel, bakning och matlagning så det är ett axplock av vad ni kan hitta här hos mig!

TIPS PÅ SNABB VARDAGSMAT?

Publicerad,

DSC_0174Känner verkligen att jag behöver mat-inspiration nu, ni vet när det känns som man lagar samma mat vecka ut och vecka in. Någon som sitter på bra tips på vardagsmat?

Idag fick det bli ugnsgratinerad falukorv med mos och grönsaker till middag här, väldigt snabblagat och gratängen sköter sig ju själv i ugnen.

Jag brukar bara skåra falukorven, lägga den i en stor ugnsform, på med en massa krossade tomater, champinjoner, lök, senap, salt och peppar runtom och sen toppar jag allt med riven ost och kör in i ugnen på typ 200 grader i ca 20-30 min. Uppskattas av hela familjen! 🙂

6 Kommentarer

  1. Chili con carne gör vi ofta här hemma, super enkelt och gott! Räcker med en grönsallad bredvid 🙂

  2. Något som vi äter rätt mycket av hos oss är Tacosgratäng, vi brukar blanda 2 dl créme fresh med 2 dl Philadelphia i botten av en gratängform, steker köttfärsen som vanligt med krydda och häller på blandningen, på med ost och in i ugnen tills den fått fin färg. Serverad med en sallad och nachos. SUPERgott 🙂

  3. Jag brukar också kolla in jennysmatblogg veckomatsedel, finns massor av gott. Älskar hennes kassler-gratäng pizza 🙂

  4. Det här MÅSTE du prova!
    Nudlar för 2 pers
    3 msk sweet chili sås
    3 msk soja
    3 msk olja
    1 bit finriven färsk ingefära
    3 vitlöks klyftor
    1 röd paprika
    1.5 dl grädde (du kan addera mer om du önskar mer sås)
    1 tsk cayennepeppar
    1-2 st kyckling filéer (beroende på hur stora de är)

    OK, börja med att dela kycklingen i lagom stora munsbitar. Lägg kycklingen tillsammans med olja, soja, vitlök, ingefära och låt marinera i typ 2 tim. (Har du bråttom kan du givetvis hoppa över detta).
    Sen så steker du allt d tills kycklingen känns lagom klar. Hacka nu paprikan och addera i stekpannan. När paprikan blivit mjuk lägg i cayennepeppar o grädden, låt små puttra i 5-10 min. Blanda ihop med nudlarna. Ät!

  5. Tacofisk med ris och sallad.
    Kycklingpasta med baconströssel

    Är två snabba favoriter för min son. Har tyvärr inga recept men om man snabbt googlar så ska det finnas:)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *