Emily Ödmark

EMILYSLIV

SVAR PÅ FRÅGESTUNDEN!

Nu har jag sammanställt och svarat på nästan alla era frågor i alla fall, många var i princip likadana också. 🙂

Hur mycket tid du lägger ner på ditt bloggande?
Väldigt olika men oftast mycket mer tid än många tror, som det är nu ligger det i snitt på 5-6 timmar om dagen på blogg och instagram. Det är väldigt mycket runtomkring som tar tid t.ex. fotografering, redigering, planering, mailkontakt osv. Sedan tycker även jag det är väldigt viktigt att svara på alla läsares frågor både på bloggen och på instagram och bara en sådan sak kräver väldigt mycket tid. 🙂

När flyttade du hemifrån?
Jag var 16 år, skulle fylla 17 år när jag flyttade ihop med min man till vår första lägenhet. Innan bodde vi lite omlott hemma hos våra föräldrar ett par år, vi träffades ju ganska tidigt. 🙂

Skulle du kunna tänka dig göra vloggs av din vardag med familjen?
Både ja och nej, haha. Jag försöker lära mig att bli bra på att filma, skulle t.ex. gärna visa er en liten rundvandring här hemma på film. Men från vårt vardagsliv har jag inga planer på det ännu i alla fall, mer än små snuttar på instagram lite då och då. 🙂

Du och din man är så duktiga på att både snickra, renovera och inreda. Har någon av er gått någon särskild utbildning eller är ni självlärda?
Min man är utbildad byggingenjör, men har ju i utbildningen inte utövat något praktiskt egentligen. Vi är nog mer självlärda! Jag tycker det är väldigt kul med inredning och har väl egentligen alltid gjort det, söker mycket inspiration på nätet osv. Jag började faktiskt läsa till inredningsarkitekt för några år sedan men valde att avsluta då det inte kändes rätt just då, kanske är något att ta upp igen. 😉 Vi har tillsammans helrenoverat två lägenheter innan vi nu renoverar vårt radhus också så vi har lärt oss mycket genom vägens gång och har många runtomkring oss att fråga och ta hjälp av. 🙂

Vad jobbar du med när du inte är mammaledig? Läste en annan mamma som sparade en del av intäkterna på bloggen till barnen eftersom bloggen till stor del handlade om dem, hur tänker du där?
När jag väntade Noelia så jobbade jag i matbutik. Intäkterna går ju indirekt till barnen ändå, haha. Men vi sparar mycket till båda barnen också för framtiden som till insats för lägenhet, körkort osv. 🙂

Vad anser du vara bäst till en 2,5 åring inför hösten, Skaljacka eller softshelljacka? Eller är båda 2 bra att ha kanske?
Vi har endast kört på skalset från Didriksons som är vind- och vattentätt tack vare dem tejpade sömmarna. 🙂

Skulle ni kunna tänka er ett tredje barn?
Både ja och nej…. Jag kan inte säga att jag är färdig för alltid, men jag är färdig för nu. Kanske någon gång om några år eller något, framtiden får visa det! 🙂

Är du romantisk?
Jag kan om jag vill, haha. Vi är nog dåliga på det båda två egentligen, men samtidigt blir de där mer speciella tillfällena mer speciella då. Ingen av oss kräver nog egentligen speciellt mycket för att det ska bli romantiskt. Det som är romantiskt för oss kanske inte är det för någon annan. 🙂

Vi har nyligen flyttat till en större lägenhet. Vad har du för tips för att öka ‘mysfaktorn’ i ett hem?
PUNKTBELYSNING, det tycker jag nog är det allra viktigaste, lite smålampor överallt som kan tändas när mörkret kommer. Tavlor och annat på väggarna så det inte känns kalt, mycket kuddar och tyger. 🙂

Har du några favorit sidor på internet som du brukar handla inredning ifrån?
Jag gillar att blanda billigt med lite dyrare varumärken. Mycket här hemma kommer från IKEA, Ellos & Svenskt tenn. 

Är bloggen din huvudsakliga syssla eller jobbar du med något annat också (när du inte är mammaledig förstås)?
Efter årsskiftet är tanken att jag ska köra bloggen på heltid, så får vi se hur det går! Junielle ska då börja på förskolan. Ska bli så kul att få jobba med det man brinner för och ändå har jobbat med i flera år under mammaledigheten fast då på heltid. 🙂

Hur stor åldersskillnad har du på dina ögonstenar?
Noelia är född november 2013 och Junielle september 2015, det skiljer 22 månader mellan dem så nästan två år. 🙂

Vad har du gått för utbildning?
Jag gick samhälle-ekonomi på gymnasiet. Men jag tycker marknadsföring är riktigt kul och det är något jag skulle kunna tänka mig att studera vidare i. 🙂

Vad är ditt drömyrke?
Åh tänk om jag ändå hade kommit på det ännu…. 😉 haha. Finns så mycket olika saker som är kul, men något med inredning, marknadsföring eller barnprylar kanske.

Hur ser ditt liv ut om 5 resp 10 år?
Förhoppningsvis bor vi i vårt drömhus, känner oss på en trygg plats i livet, och vem vet, vi kanske har utökat familjen med ytterligare en bebis, framtiden får utvisa! 😉

Brukar ni resa utomlands?
Nej det har tyvärr inte blivit mycket av den varan.. Åker gärna utomlands med barnen om något år när de är lite äldre. Jag och E vill ta en barnfri weekend i vår! Senast vi var iväg för några år sedan var till Turkiet och Kina! Eller ja, vi har ju varit i Finland, Danmark och Estland nu det senaste men det räknar jag knappt som utomlands! 😉frågestund

 

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
Emily Ödmark

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Camilla

    Hej och tack för bästa inredningsbloggen! Vad har SU för gardinstongboch gardiner i junielles rum? Tacksam för svar!

stats