EMILYSLIV

SVAR PÅ FRÅGESTUNDEN! ♥

Nu kommer äntligen alla svar från frågestunden. Många frågor var dock likadana så har sållat en del, haha. 🙂

Jag tycker att du har jättefin inredningsstil 🙂 Men undrar om du gjort något ”felköp” någon gång? Något du känner inte passade eller var för snabb för att köpa och inte riktigt tänkte efter? Händer mig ibland och hoppas jag inte är ensam ?

Oj ja många gånger, haha. 😀 Kan inte riktigt komma på något specifikt nu men är ofta jag lämnar tillbaka saker som inte alls passade lika bra som jag först tänkte. 🙂

 

Om du BARA får välja 2 affärer att ha ska allt till barnen 3 år framåt ( ej skor) vilka 2 affärer hade du då valt?

Oj vad svårt, älskar ju att blanda från alla möjliga affärer. Men då hade jag nog valt Babyland som har stort utbud av både leksaker och ytterkläder och sånt och sen H&M för vardagskläder. 🙂

 

Topp 3 av favorit maträtterna där hemma??

Om barnen får välja blir det fiskpanetter och filsås, korvstroganoff, köttfärsås eller fisk i citron och dillsås. Det blev visst fyra, haha.

 

Vilka namn hade du på din pojk-lista?

Jag har alltid varit helt stensäker på att flickorna är just flickor så min pojknamnslista bestod endast av fem namn, haha. Hade typ 30-40 tjejnamn. Men det var: Milton, Wilton/Vilton, Vinston och Levi. Dock osäker på om jag skulle välja något av dem om jag fick en son idag! 🙂

 

Någon/några tv-serier du följer just nu?

Ja mååånga, haha. “Springfloden”, “Sthlm rekviem”,”Ingen utan skuld”, “Paradise Hotel”, “Biggest loser”, “Idol”, “Hela sverige bakar”, “Så mycket bättre”, “Det som göms i snö”, ”Vår tid är nu”, ”Wahlgrens värld”. Det var några. 🙂

 

Vad ska du göra i jul? Hur delar ni upp storhelger med barnen?

Firar jul med familjen som vanligt, vi kör varannan högtid med barnen.

 

Vad är du utbildad till? Vad jobbade du med innan du fick barn? 🙂 Är du nöjd mer er lägenhet eller skulle du villa ändra på något?

Jag läste samhälle/ekonomi på gymnasiet, efter det var jag så extremt skoltrött så började jobba i butik och jobbade där till Noelia kom. 🙂 Jag bor i ett radhus, väldigt lagom för mig och barnen just nu men drömmer såklart om ett större hus någon gång i framtiden. 🙂

 

Äntligen frågestund 🙂 En personlig fråga, Men hur hanterade du skilsmässan? Och Hur har det gått sen ni skilde er, med barnen och hur blev kontakten med ditt ex? Står nämligen själv inför ett svårt beslut. Stanna eller gå… Då vi har barn och hus så blir beslutet så mkt svårare. Tack för en öppen och ärlig blogg.

Jag mådde extremt dåligt första 1-2 månaderna, var ju i en depression redan innan och hamnade ännu djupare i den då, var ett vrak rent ut sagt, Men behövde nog nå botten för att kunna resa mig igen och bli starkare än någonsin. 🙂 Vi har endast kontakt om vi måste när det gäller barnen.

 

Vi har ett superlitet tv rum, väggen där tvn sitter är typ 2 meter. Vad är dina bästa inredningstips till tv bänken och väggen där tv:n sitter på? älskar din blogg 🙂

Oj svårt när man inte ser det framför sig… Men jag skulle nog försöka platsbygga förvaring från golv till tak med tvn i mitten. 🙂

 

Hej och tack för all inspiration och glädje du sprider! Vad är ditt bästa tips för att hinna med så pass mycket som du verkar göra? För att få vardagspusslet att gå ihop? Skulle vara superintressant att få höra hur du planerar och lägger upp dina dagar och veckor. Några tips förutom städhjälp och den typen av tjänster? Kram

LISTOR! Jag älskar listor! haha. Jag gör först alltid en lista över veckan, vad som verkligen måste hinnas med och det som jag vill hinna med om tid finns! Sedan gör jag en mer detaljerad lista över varje dag. Älskar rutiner och ording & reda. Det viktigaste är dock att man gör listor som är realistiska att hinna med! 🙂

 

Vill bara säga att du är en sån inspiration:) Finns inget bättre än att kika in på bloggen & instagram efter nya inlägg! Älskar dina tips & inlägg om bak eftersom jag själv ÄLSKAR att baka!!! Du är grym & fortsätt med det du gör! KRAMAR

Men åh tack snälla snälla du! Vad glad jag blir! 🙂

 

Dejtar du eller har du något förhållande? 🙂

Haha kände på mig att denna frågan skulle komma. 😉 Jag tänker inte bli för privat här faktiskt, men jag har absolut dejtat en del. Faktum är dock att jag trivs så otroligt bra med mitt liv just nu, jag älskar känslan att jag klarar mig helt själv och inte är beroende av att ha någon annan, det har gjort mig ganska kräsen också, hahaha. Men jag har all tid att vara lite kräsen, jag har absolut inte bråttom och det ska ju kännas helt rätt! 🙂

 

Roligt med frågestund 🙂 Jobbar du heltid med din härliga blogg/ styling?

Jag har gjort det men valde det här året att börja jobba halvtid på mitt gamla jobb i butik igen. Så nu jobbar jag 50% med mitt eget företag och 50% i butiken och jag trivs jättebra med det just nu. Ibland är det skönt att inte bara jobba hemifrån och komma iväg till en arbetsplats med kollegor. 🙂

 

Funderar du på att flytta till hus?

Jag bor i ett friköpt radhus, det passar mig och barnen jättebra, har inga planer på att flytta just nu. 🙂

 

Tankar kring miljöfrågan? Är du en miljömedveten person? <3

Jag ska väl erkänna att jag inte är jätteinsatt, men jag bidrar med det lilla jag kan, är noga med att källsortera, sortera matavfall och så. 🙂

 

Varför tog det slut med barnens pappa? / Var du gift innan? Vad hände? <3

Hänvisar nog till det här inlägget som jag publicerade när jag outade skilsmässan. 🙂
https://emilysliv.se/im-moving-on-and-im-gonna-get-stronger-now/

 

Bor du kvar i huset som du och barnens pappa renoverade ihop?

Ja jag köpte ut honom. 🙂

 

Hur gammal är du? Dejtar du? 🙂

Jag fyllde 27 i augusti. 🙂 Se svar bland frågorna ovan.

 

Hur är relationen mellan dig och din ex-man nu? Och hur trivs barnen med varannan vecka?

Vi har endast kontakt när det är någonting som gäller barnen. Barnen har kommit in i det bra nu, det var hemskt i början, speciellt för Junielle som i samma veva började inskolning på förskolan. Vi körde 3-2-3 dagar de första typ 9 månaderna och började med varannan vecka helt först nu i somras så tror det har varit jättebra för barnen att trappa upp det så. Idag känns det verkligen som att barnen är glada och trivs med uppdelningen. 🙂

 

Hur hinner du med barnen, huset och allt pyssel du gör?

Planering och prioriteringar skulle jag nog säga. Jag prioriterar t.ex. ofta bort soffhäng på kvällarna för att hinna med allt annat jag vill göra. 🙂

 

Äter barnen också din goda lax? Mina totalvägrar lax – ungefär i samma åldrar är barnen.

Mina barn ÄLSKAR fisk. Fiskpanetter & filsås och Fisk i citron & dillsås är favoriterna. 🙂

 

Hur brukar dina dagar se ut? Hur många timmar går tjejerna på förskolan?

Det är otroligt svårt att säga då typ alla mina dagar ser så olika ut. Men tjejerna är oftast planerade 9-17 mina veckor men jag försöker alltid hämta dem tidigare, gärna typ kl 15 om jag hunnit med allt jag måste göra innan. 🙂

 

Kan du göra ett inlägg med julklappstips?

Det ska jag absolut försöka få till. Älskar när ni kommer med önskemål! 🙂

 

När separerade du? Förlåt för en privat fråga. 🙂

Det är typ 1,5 år sedan. 🙂

 

Hur ser en vanlig arbetsdag ut? Blir det stor skillnad de veckor du har barnen vs inte barnen?

Så otroligt svårt att säga då alla dagar ser så olika ut, ibland har jag fotodagar, ibland datordagar osv. Ja det blir stor skillnad, jobbar mycket mer kväll och helg när jag inte har barnen. 🙂

 

Har du några bra julklappstips till barnen?

Ska försöka få till ett inlägg med det inom kort, stay tuned! 🙂
Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Maria

    Har precis hittat hit efter tips från en vän. Läste ditt inlägg om ditt förhållande till barnens pappa och känner igen mig väldigt mycket. Jag lämnade i januari efter tio år av att ha blivit nedtryckt och nedvärderad, något som för ett par år sen resulterade i en utmattningsdepression och ett sent missfall. När jag lämnade var jag gravid med min dotter född i augusti så nu lever jag med henne och min pojke på 1,5 år. Vi har precis köpt oss ett parhus som jag ser fram emot att få inreda. Kommer definitivt tillbaka hit in och hämtar inspiration. Så fint att se att vi kvinnor klarar oss fint själva och kan skapa bra liv för våra små <3

stats