EMILYSLIV

MINA 8 BÄSTA TIPS FÖR ETT LYCKAT KALAS!

Här har jag samlat mina 8 absolut bästa tips för ett riktigt lyckat kalas! 

Första och viktigaste tycker jag. Välj ett tema och håll dig till det! Det kan t.ex. vara färgtema eller figurtema eller vad man nu vill, men viktigt är att man inte tappar sin röda tråd. Ska du ha ett färgtema med t.ex. pastellfärger välj då max 3-4st olika kulörer och se till att du plockar upp samma färg på mer än ett ställe. Som nu senast hade jag pastellfärger på Junielles Bunnykalas, jag valde vit, rosa och mintgrön, plockade upp färgerna i bakverk, på dukningen och i ballonger.

barnkalas

Börja i tid med att förbereda det du kan så slipper du stressa. Cakepops, muffins, tårtbottnar och småkakor går t.ex. alldeles utmärkt att frysa och bara plocka fram innan kalaset så slipper du stå där i stress och baka allt dagen innan.Hinner du inte baka? Köp fika och dekorera själv. Som. te.x. köpa färdiga muffins, kakor eller donuts och släng ihop en egen glasyr/frosting i valfri färg på ett kick, dekorera med det som passar in på ditt tema, t.ex. strössel och caketoppers.
barnkalas

Koncentrera dig hellre på några få bakverk som du går all in med temat på än att försöka hinna baka 100 olika grejer. T.ex. Cakepops och cupcakes är ju två bakverk som går att variera i all oändlighet efter tema och något som jag alltid har med på mina kalas. T.ex. cakepops med unicorn-horn, pippi-flätor eller vilket tema man nu än har valt för sitt kalas.

Ballonger och massvis med ballonger. Ger mycket effekt utan att kosta speciellt mycket. Vill du inte lyxa till det med att köpa hem Helium så tejpa upp ballonger i taket och på väggarna för maxad kalaskänsla! Eller som jag gjorde sist, en ballonggirlang, inte så kostsamt men ger ju verkligen wow-effekt. Att dekorera från golv till tak blir så snyggt!Att dekorera hela huset är en dum idé, det går åt extremt mycket dekor och blir bara extra mycket att städa sen….. Koncentrera dig istället på att dekorera ett mindre ställe. Jag brukar endast dekorera buffébordet och det dukade kalasbordet där gästerna ska sitta. Räcker gott och väl och då kan du gå all in med dekor på de platserna istället!

Bygg i olika höjder på buffébordet för maffigare effekt. Använd förvaringslådor eller kartonger inslagna i fint presentpapper att ställa olika fat och bakverk på.

Pyssla själv och gör kalaset personligt genom att skriva ut egna etiketter och limma på flaskor, glas osv som matchar temat. Att pyssla själv kan man spara massor på. En bild som matchar temat, en tandpetare och en tejpbit och så voilá har du en perfekt caketopper att dekorera dina cupcakes med.

 Här hittar ni inläggen om alla kalas:

Junielles Ettårskalas
Frost-kalas
Avengers-kalas
Pippi-kalas
Almas ettårskalas
Unicorn-kalas
Bunny-kalas

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Cristina

    Hej! Undrar vilken färg på ballongerna du använde på ballonggirlang och har du beställt allt från myperfectday? 🙂

stats