EMILYSLIV

MÅNDAG & SUPERSAFTIG ÄPPELKAKA!

DSC_0776Måndagsbestyr. Idag har jag äntligen kunnat börja beta av den där jobbhögen som nästintill växte till oändlighet förra veckan när jag hade båda barnen hemma. Pausade lite vid lunchtid och slängde ihop en äppelkaka, perfekt när den sköter sig själv i ugnen sen i 45 min. 🙂DSC_0872Denna blev verkligen sådär saftig och supergod! Äppelkaka är ju verkligen en höstkaka, perfekt att slänga ihop på lite överblivna äpplen från trädgården. 🙂

DSC_0877äppelkaka
3 äpplen
3 msk strösocker
1 msk kanel
½ msk vaniljsocker

150 gram smör
2 dl strösocker
3 ägg
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 dl mjölk

Jag började med att skala äpplena och skära dem i tunna klyftor, sedan blandade jag äpplena med socker, kanel och vaniljsocker, blandade runt noga och lät stå i ca 1 timme. Sedan vispade jag rumsvarmt smör med socker tills allt var fördelat, tillsatte ett ägg i taget och vispade till en jämn smet. Blanda mjölet med bakpulvret i en annan bunke och vände sedan ner i smeten, till sist tillsatte jag mjölken och rörde runt. I med smeten i en bakplåtpappersklädd springform, tryck i äppelklyftorna och ringla över den ”marinaden” som blivit över från äpplena. Grädda i ugnen på 175 grader i ca 45 min, prova med sticka så den är klar! Jag ringlade sedan över lite glasyr som jag gjort på florsocker och vatten som lite dekor. 🙂

Servera med en krämig vaniljsås! Mums. 🙂

DSC_0885DSC_0907 DSC_0926DSC_0904Att kunna jobba hemma i soffan med lite tända ljus och nybakt fika, det är ju sådan lyx! 🙂

Hoppas ni haft en fin start på veckan!

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. N

    Skulle du kunna visa hur man juldukar snyggt. Iår är julen hos oss och jag skulle behöva tips samt porslin som passar till juldukning.

  2. Magdalena

    Den blev verkligen Jättegod oxh saftig !! Kan du lägga upp fler recept på enkla kakor man kan baka tillsammans med barnen.

stats