EMILYSLIV

LILLEBROR ELLER LILLASYSTER? NU VET VI!

DSC_0560Idag hade vi ett könsultraljud inbokat, ja jag kunde inte hålla mig, haha. Det är verkligen en magisk känsla att få veta lite mer om den lilla i magen, helt plötsligt blev allt ännu mer verkligt och ja, vi åkte och shoppade direkt efteråt, hahaha. Ultraljudet gjorde jag på Sibyllekliniken på Östermalm hos Dr Stein Ohlson och jag rekommenderar det verkligen varmt, vet att fler undrat vart man kan göra könsultraljud någonstans. För endast 350kr fick vi titta in hos den lilla igen och jag såg t.om. könet tydligt innan han avslöjade det, inga tvivel där inte… Så vad är det nu då, lillasyster eller lillebror?DSC_0566-2 DSC_0567-2Det är en liten LILLASYSTER som bor i magen. Min magkänsla sa rätt och jag kan behålla alla små söta rosa saker jag köpt hem i smyg, hahaha. 😉 ”Lilla J”, som faktiskt redan har ett namn, men det håller jag på en stund till, som jag längtar efter dig vår älskade lilla lillasyster!!!

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Edgar Svensson

  Agnes, vad vet du om vår ekonomi? Vad vet du om hur mycket vi ger till välgörenhet, och vad fan har du med det att göra?

  Du kanske ska strunta i att yttra dig när du inte har en aning..

 2. Agnes

  Synd bara att ni skämmer bort småbarn som knappt förstår vad grejerna är för något när det finns viktigare saker man kan lägga pengar på, som välgörenhet. Menmen, viktigare med en femhundrade leksak till dottern kanske.:) men det är ju erst val, synd bara att världen är så här. Tack för mig!

 3. Edgar Svensson

  Återigen, hur kan en färg provocera så mycket? Du har inte funderat på att man kanske vill sprida ut kostnaderna? Jag vet inte hur din ekonomi se ut men jag gillar iallafall att planera mina inköp och på så sätt får vi en stabilare ekonomi.

  Du menar alltså att vi skämmer ut vår dotter för att hon har en växasäng? För att hon har ett fint rum? För att vi ger henne leksaker? Är det sjukt att vi ger vår dotter hela och rena kläder? Är det sjukt att vi vill ge vår dotter en bra barndom?

  Så, berätta för mig Agnes vart går gränsen för hur mycket leksaker man får ha? Vilka färger är ok? När får vi ditt godkännande att köpa en säng till vår ofödda dotter utan att det klassas som sjukt? Finns det någon ekonomisk ”ribba” som man ska hålla sig under eller hur funkar det?

  Jag är också lite nyfiken på hur du klär dina barn? Finns det någon neutral färg som är ok eller hur gör man? För du har väl barn?

  Ha de gott!

 4. Camilla

  Vi förstår nog din inställning i sakfrågan ”rosa och/eller blått”. Frågan var ju lite varför du angriper personerna i den här familjen på det här viset?
  ”det är pinsamt hur…” Är en ganska dålig förklaring. ”Skämma ut sin unge” Är det nog ingen som förstår.
  ”Sjukt. Det är sjukt” Är ett bevis på att du är en person som utsätter en familj för näthat.

  Det. Är sjukt.

 5. Agnes

  Vad ni gör för fel? Fel och fel. Det är pinsamt hur ni gör en blå och en rosa skylt för varje kön. Det är pinsamt för att de som håller med Marie på första kommentaren vet att ni bland annat vill veta könet så att ni kan skämma bort eran OFÖDDA unge, och veta vilka färger som duger och inte. Antar att ni redan köpt ett ton leksaker redan och en växasäng? Herregud så man kan skämma ut sitt barn. Sjukt. Det är sjukt.

  1. Emily Ödmark

   Vet du, jag tycker det är sjukt att du överhuvudtaget hänger här på min blogg om du stör dig så mycket? Att man orkar bry sig så mycket om hur andra väljer att göra med SINA barn. Du kanske borde lägga mindre tid på andras liv och sköta ditt eget istället? Förstår inte hur man kan störa sig så mycket på en jävla färg? Som om det hade varit mer okej om det var en gul och en röd skylt? Det är isåfall sådana som tänker som du jag tycker är sjuka. Jag ser individen bakom ”färgen”, det gör uppenbarligen inte du.

 6. Edgar Svensson

  Marie, Louise, Agnes och Linn… Jag tror ni har trillat in på fel blogg. Bara för att vi gillar att klä vår dotter med rosa kläder så betyder det inte att vi inte är genusmedvetna. Jag tror inte att jämlikhet och medmänsklighet sitter i en färg, tror ni? Vi gör allt för att ge vår dotter och vår blivande dotter den absolut bästa uppväxten de kan få. Att få en kommentar som ”dagens föräldrar.. Sjukt” är inte särskilt roligt och det tror jag ingen tycker.

  Jag skulle vilja ha en utförlig förklaring av dig Agnes där du beskriver vad du menar med denna kommentar. Vad gör vi för fel? Du kanske till och med vågar skriva ut hela ditt namn? För du står väl för din kommentar?

  PS. Om du vill ta den fortsatta diskussionen lite mer privat så kan du maila mig på: svenssonedgar@gmail.com

  Med vänlig hälsning, Edgar (Noelias pappa)

 7. Camilla

  Man väljer väl att läsa den här bloggen?
  Om man stör sig på detaljer och därmed glömmer helheten så kanske man ska sluta läsa? Vad är syftet med de tre taskiga kommentarerna här ovan? Jag är övertygad om att Emily blir ledsen av detta, och det är förfärligt. Hon bjuder på och delar med sig av hennes starkaste känslor och längtan, och får detta tillbaka.
  Jag kan inte läsa detta och inte reagera.
  /en genusmedveten medmänniska

  1. Emily Ödmark

   Kärleken till mina barn sitter inte i kläderna, sen att jag råkar ha ett enormt intresse för det kommer ju bara på köpet! 🙂 Jag älskar att klä min lilla flicka i rosa kläder, att andra inte gör det är upp till dem. Var och en får göra precis som man vill! Det är ju tur att vi är föräldrar till våra egna barn och ingen annans. 🙂

 8. Linn

  Håller även jag med Marie. Det känns verkligen så förlegat med den typen av inställning som du har.

  1. Emily Ödmark

   Vad? Jag skulle tycka det var fruktansvärt med föräldrar som inte är nyfikna på sina egna barn? Mina barn är ju det viktigaste i hela livet, jag vill veta allt om dem! 🙂

 9. Linnéa

  Först trodde jag att det blev tvillingar när det var två ”Girl” bilder! 🙂
  Grattis till en till liten tjej! 🙂

 10. Amanda

  Grattis! Vad roligt med en till liten dotter. Själv är jag gravid med tvillingar och min känsla säger mig att det nog blir en av varje 🙂

 11. Rebecka

  Vad roligt! Grattis! 🙂 Jag väntar också mitt andra barn och beräknas i september vi med, Och på vårat ultraljud som vi var på i v 19 tyckte barnmorskan det såg ut som en liten lillasyster för våran del också, men min fråga är hur säkert och hur bra syntes det på det ultraljudet du varit iväg på nu? 🙂 tänkte om man skulle boka en tid, vill ju veta lite mer säkert jag med:) Var det 3D ultraljud ni var på eller ett vanligt?:) mvh Rebecka

  1. Emily Ödmark

   Det var ett vanligt men läkaren som jag var hos är specialist på att kolla kön, jag såg det själv tydligt innan han ens han säga något och han kollade noga från olika vinklar!

 12. Anna

  Vad roligt 🙂 I min bekantskapskrets har alla som fått en dotter som första barn fått en dotter till som nummer 2. Och alla som fått en son som första barn har fått en dotter som nr 2…verkar ju stämma här med 😀

 13. Sarah

  Vad kul! Jag väntar en pojke i slutet av Juli och jag och min pojkvän kommer inte på nått bra namn! Undrar om du har några på lager, vad skulle erat barn ha hetat om deg blev en pojke?! 🙂

 14. Marie P

  Åh vad roligt!! Grattis 🙂 Förstå vilket team Noelia och lillasyster kommer bli, i vått och torrt! 🙂

 15. Marie

  Vilken tur det var en tjej, känns som att du blivit besviken annars med tanke på hur enormt säker du kännt dig och extremt könsstereotypiska ni är. Lycka till!

stats