EMILYSLIV

ÅKER DITT BARN SÄKERT I BILEN?

Som jag berättat tidigare är jag ju ambassadör för Besafe vilket leder till att jag får tillgång till massvis med bra och viktig information som jag gärna sprider vidare till er. Att åka säkert i bilen är ju bland det viktigaste som finns eftersom att vi idag färdas så mycket med just bilen. Det har varit väldigt mycket fokus på att åka bakåtvänt så länge som möjligt osv, men sen då? Hur säkert sitter egentligen de större barnen i bilen efter de slutat med de bakåtvända stolarna? Jag tror tyvärr att allt för många bara sätter sina barn på en enkel bälteskudde och tror att det kanske inte finns så mycket mer. Men jo det gör det!besafe1Ett exempel på en sådan stol som har det där extra även för de större barnen är iZi Up X3 Fix, i händelse av en kollision roterar bältesstolen och ger barnet ett unikt skydd. Kolla in den här filmen så förstår ni vad jag menar!

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=h46xf0FLV2A[/youtube]

iZi Up X3 Fix är utrustad med den nya lösningen SIR- Side Impact Rotation. SIR (Side Impact Rotation) är ett patenterat system som i händelse av sidokollision leder till att bilen roterar barnet bort från krocken och på så sätt minskar belastningen på barnet och ger det ett unikt skydd! Fint med stolen är även att den ”växer med barnet”. Huvud- och ryggstöd kan enkelt justeras på båda sidor av sätet med hjälp av en synkroniserad funktion. Detta ger stolen en lång användningstid. Ca. 4-12 år, en rejäl investering med andra ord.besafe2Tycker den beiga färgen som vi även har valt på babyskyddet är så fin, bilder på det hittar ni HÄR!

Tänk på hur viktigt det är att skydda våra små älsklingar och att välja rätt stol för ditt barns storlek. 🙂

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Madde

  Glöm inte att det inte bara handlar om en stols ev finesser, det viktiga är att den passar både barnet och bilen. På bilden ovan ser bältet ut att komma fel över höfterna på barnet till vänster. Det ska ligga ner mot låren inte upp mot magen.

  Tyvärr så funkar besafes stol inte för många mindre just för att bältet kommer för högt upp. Är samma vissa andra modeller också.

  Kommer bältet fel så kan det ge svåra skador på barnets mjukdelar i magen vid krock.

  1. Emily Ödmark

   Självklart ska man välja stol utifrån sitt barns storlek och sin bil, det bästa är att åka till affären och prova ut en stol som känns bra och med dem egenskaper man önskar! 🙂

stats