EMILYSLIV

LCHF äppelpaj

Har totalt glömt bort att dela med mig av receptet på äppelpajen från i söndags, så den kommer nu! 🙂

Ingredienser:
2 -3 äpplen
25 g smör
1 dl kokos
1 dl mandelmjöl
1 ägg
kanel
Ev. sötning

Gör så här:
1. Skiva äpplena i tunna skivor.
2. Lägg tunnskivade äpplen i en smord eldfast form.
3. Mal kokos och mandel till mjöl i en mixer.
4. Strö över kanel och sötning (om du så vill).
5. Smält smöret, vispa i ägget, blanda med kokos- och mandelmjölet till en grynig massa.
6. Lägg den gryniga massan tunt över äppelskivorna
7. Lägg in äppelpajen i ugnen i 200 grader och i ca 20 minuter tills täcket är gyllenbrunt och hårt.
8. Lägg gärna folie över äppelpajen efter halva tiden – så att äpplena blir riktigt mjuka utan att ”pajdegen” blir bränd.

Till hade vi en kula vaniljglass (Alvesta LCHF-glass)

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Tove Andersen

    Tack för receptet!
    Har precis avnjutit denna äppelpaj. Jag hade även i 1-2 msk krossade hasselnötter. Gottigottgott!

    1. emilysliv

      Det är 0,5g kolhydrater i denna variant; vanilj, skiljer sig lite mellan smakerna. 🙂 Många större ica-butiker säljer Alvesta-glass och då ofta även LCHF varianten!

stats