Emily Ödmark

EMILYSLIV

Ajvar-kyckling med blomkålsris

Igår lagade vi en jättegod och krämig kycklingrätt med ett recept som jag hittade hos Åse (56kilo) 🙂

4 personer

500 gr kycklingfiléer
2 dl creme fraiche
3 dl vispgrädde
1 dl ajvar
salt, peppar, soja
1 gul lök
2 vitlöksklyftor

Sätt ugnen på 175 gr. Putsa kycklingfiléerna och dela dem på hälften, lägg i form, salta och peppra lite. Stek upp finhackad lök, finhackad vitlök, häll i grädde, creme fraiche, ajvar och kryddor. Häll sedan såsen över kycklingen och låt gå i 1,5 timme.

(Jag slängde även i lite philadelphiaost och ökade mängden ajvar, dessutom hade jag stark ajvar) Riktigt gott! 🙂

Serverades med blomkålsris och en sallad med bl.a. avokado & soltorkade tomater. Mums!

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
Emily Ödmark

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats