Började lite smått med julgodis-tillverkningen här hemma förra veckan och både igår och idag har det också bakats en del. 😉 Blir mina vanliga klassiker, favoriter som alltid går hem!
Rocky Road
Det här behöver du:
400g mörk choklad
200g ljus choklad
2 påsar Dumle (Jag brukar ha i liiite extra Dumle också, bara för att det är gott)
2 nävar mini marshmallows
3 dl salta jordnötter
1 dl skalade pistagenötter
Börja med att smälta 400g choklad över vattenbad, finhacka resterande 200g choklad och rör sedan ner det lite i taget tills allting smält. Tillsätt resten av alla ingredienser (spara lite till garnering) och rör runt lite slarvigt. Häll ut i bakpappersklädd form/plåt, lägg på lite garnering och in i kylen för att stelna. Skär sedan i små rutor! Klart!
Daim-Rocks
600g Marabou daim
3-4 nävar med corn flakes
Smält marabou-daimen över vattenbad. Tillsätt smulat (klämde bara lite i näven innan jag slängde ner dem) cornflakes till du fått önskad konsistens på smeten. Klicka ut till små toppar på en bakpappersklädd plåt, låt stelna i kylen! Sååå gott och löjligt enkelt! Jag garnerade även mina toppar med lite kola-strössel-kulor men det är inte nödvändigt! 😉
Sååå gott och så viktigt på mitt julgodis-bord! 😉 Favoriter som jag gör varje år! Undrar varför man egentligen inte bakar eget godis oftare, utan bara till jul? Kanske borde baka eget lördagsgodis oftare, dessa varianter är ju så enkla också! 🙂
Stay tuned, imorgon kommer fler recept upp! ♥
Hur förvarar du godiset? Hur håller det sig gott till julafton? Eller hur långt i förväg går det att göra?
Godis klarar sig länge! Jag förvarar i glasburkar i kylen, men går absolut bra att frysa också om man vill! 🙂
Så otroligt fint kakfat på fot! Vart har du hittat det?
Det har jag fått i present för många år sedan 🙂
Vart är de söta små vita skålarna ifrån på första bilden?:)
Ica maxi 🙂