Japp ännu mer julgodis har det blivit, det blev totalt fem sorter i år, mer hinner jag inte. Men här kommer recepten på de tre sista sorterna jag gjort! 🙂 Den salta lakritskolan är to-die-for, knäck är ett måååste och ja coco-bollarna kommer absolut inte göra er besvikna, en riktig favorit!
Salt Lakritskola
Du behöver:
1,5dl turkisk peppar
2 dl vispgrädde
2dl ljus sirap
2dl socker
ca 1/2 tsk flingsalt
Coco-bollar
Du behöver för ca 40st bollar:
50 g smör
1/2 dl sirap
1/2 dl florsocker
2 dl vispgrädde
1 krm salt
200g kokosflingor
300g ljus blockchoklad
Blanda allt utom kokos och choklad i en kastrull och låt koka i ca 7-8min. Blanda ner kokosflingorna i smeten och låt den svalna en stund innan du rullar små bollar. Ställ dessa kallt i minst 30 min innan du sedan doppar dem i den vattenbadssmälta chokladen och låter stelna. Sedan garnerade jag mina med lite guldpulver och ringlade över resten av den smälta chokladen.
Knäck
Du behöver:
2 dl vispgrädde
2 dl ljus sirap
2 dl strösocker
1 dl hackad mandel
1msk smör
Blanda grädde, sirap och socker i en tjockbottnad kastrull. Koka upp och låt sedan koka på medelvärme tills temperaturen når 125 grader. Tillsätt mandel och smör. Fördela smeten i knäckformar. Låt stelna och njut!
Alltså det här måste vara världens smartaste grej när man ska göra knäck, helt plötsligt blev det löjligt enkelt att klicka ut knäcken i formarna. Hittade den på ICA maxi för typ 50kr, tips! 🙂 (Inget samarbete, haha)Så nu är det bara för er att börja baka min julgodisfavoriter, ni kommer inte bli besvikna! 😉
Önskar dig en fortsatt fin kväll! ♥
Var köper man guldpulver?
Finns i bakhyllan på typ ica och willys 🙂