Header Image

EMILYSLIV

Emily heter jag och är toppbloggare här på Vimedbarn. Här skriver jag om allt som hör mammalivet till. En förkärlek till barnsaker, inredning och kläder. Lever med mina döttrar Noelia 3,5 år och Junielle 2 år, vi bor utanför Stockholm. Älskar DIY, pyssel, bakning och matlagning så det är ett axplock av vad ni kan hitta här hos mig!

INGEN JUL UTAN JULGODIS!

Publicerad,

Började lite smått med julgodis-tillverkningen här hemma förra veckan och både igår och idag har det också bakats en del. 😉 Blir mina vanliga klassiker, favoriter som alltid går hem!

Rocky Road

Det här behöver du:

400g mörk choklad

200g ljus choklad

2 påsar Dumle (Jag brukar ha i liiite extra Dumle också, bara för att det är gott)

2 nävar mini marshmallows

3 dl salta jordnötter

1 dl skalade pistagenötter

Börja med att smälta 400g choklad över vattenbad, finhacka resterande 200g choklad och rör sedan ner det lite i taget tills allting smält. Tillsätt resten av alla ingredienser (spara lite till garnering) och rör runt lite slarvigt. Häll ut i bakpappersklädd form/plåt, lägg på lite garnering och in i kylen för att stelna. Skär sedan i små rutor! Klart!

Daim-Rocks

600g Marabou daim
3-4 nävar med corn flakes

Smält marabou-daimen över vattenbad. Tillsätt smulat (klämde bara lite i näven innan jag slängde ner dem) cornflakes till du fått önskad konsistens på smeten. Klicka ut till små toppar på en bakpappersklädd plåt, låt stelna i kylen! Sååå gott och löjligt enkelt! Jag garnerade även mina toppar med lite kola-strössel-kulor men det är inte nödvändigt! 😉

Sååå gott och så viktigt på mitt julgodis-bord! 😉 Favoriter som jag gör varje år! Undrar varför man egentligen inte bakar eget godis oftare, utan bara till jul? Kanske borde baka eget lördagsgodis oftare, dessa varianter är ju så enkla också! 🙂

Stay tuned, imorgon kommer fler recept upp! ♥

6 Kommentarer

  1. Vart är de söta små vita skålarna ifrån på första bilden?:)

  2. Så otroligt fint kakfat på fot! Vart har du hittat det?

  3. Hur förvarar du godiset? Hur håller det sig gott till julafton? Eller hur långt i förväg går det att göra?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *