Header Image

EMILYSLIV

Emily heter jag och är toppbloggare här på Vimedbarn. Här skriver jag om allt som hör mammalivet till. En förkärlek till barnsaker, inredning och kläder. Lever med mina döttrar Noelia 3,5 år och Junielle 2 år, vi bor utanför Stockholm. Älskar DIY, pyssel, bakning och matlagning så det är ett axplock av vad ni kan hitta här hos mig!

FIXA TILLBEHÖREN TILL KRÄFTSKIVAN!

Publicerad,

DSC_0110Som utlovat lovade jag ju att dela med mig av recepten från kräftskivan.. 🙂DSC_0141Förutom klassiker som bröd, lagrad ost, smör och aioli så hade vi även en stor ostbricka med massa gottiga ostar och kex.DSC_0116 DSC_0120Denna getostpaj med semitorkade tomater blev en ny favorit.

100 g smör
1 dl grahamsmjöl
2 dl vetemjöl
1 krm salt
2 msk kallt vatten

200 g getost
20 cocktailtomater

Äggstanning:
3 ägg
1 dl grädde
2 dl mjölk
1 dl lagrad ost
salt
svartpeppar

Sätt ugnen på 150°. Halvera tomaterna och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper med snittytan uppåt. Baka tomaterna i mitten av ugnen cirka 2 timmar. Blanda samman smör, mjöl och salt till en grynig massa. Tillsätt vattnet, lite i taget och arbeta samman tills du ser att pajdegen går ihop. Tryck ut degen i en pajform.. Nagga pajskalet och låt vila i kyl 30 minuter. Sätt ugnen på 200°. Förgrädda pajskalet i mitten av ugnen 10–15 minuter. Ta ut pajskalet och smula över getosten. Lägg i tomaterna och häll sedan över äggstanningen. Grädda i mitten av ugnen cirka 35 minuter.

DSC_0123Sedan gjorde jag smördegshjärtan med brie, fikon, valnötter och honung, löjligt enkelt!

Jag köpte färdig smördeg och stansade ut hjärtan med en pepparkaksform. La dessa på ett bakplåtspapper, på med lite brie-ost, färska fikon i skivor samt lite hackade valnötter. In i ugnen på 200 grader i ca 10 min tills de fått en fin färg. Ringla över lite honung. DSC_0124Och sist men inte små ”västerbottenpajer”.

1 msk smör
1 rulle färdig smördeg
1 gul lök
70 g färsk bladspenat
3 ägg
0,5 dl grädde
100 g riven Västerbottenost
1 krm svartpeppar
2 krm salt

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 200 grader. Smörj muffinsformar med smör, jag använde en muffinsplåt.
2. Rulla ut smördegen och skär ut rundlar och tryck ut i muffinsformen.
3. Fräs löken i lite smör tills den blir mjuk. tillsätt spenaten och låt fräsa med 1 minut. Ställ åt sidan.
4. Vispa ihop ägg, grädde, västerbottenost, peppar och salt. Blanda i spenat och lök.
5. Fyll formarna upp till 3/4 med fyllning.
6. Baka mitt i ugnen 20-25 minuter tills pajerna fått fin färg.

DSC_0137Sen gjorde jag en fräsch drink på 1 liter vitt vin, 1,5 liter, schweppes mojito, 1 förp. lättdryck fläder, massa myntablad, lime och passionsfrukt. Mums! DSC_0128DSC_0135Och visst var kräftljusslingan gullig? 😀

Sitter nu och nattar Noelia, Junielle sover och sedan tänkte jag faktiskt kolla på en film och duka fram lite ostar som blev över från helgen, tillhör inte vanligheten här! 😉

4 Kommentarer

  1. Hej! Var köpte du din kanna ifrån??

  2. Hej! Var köpte du din kanna ifrån?? Den gulda som du har..

  3. Hej! Var köpte du din fina kanna?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *