På midsommar hade jag dukat fram en riktig sommarbuffé, saker som är lätt att göra och förbereda för väldigt många personer. Till fördrink gjorde jag en bål som verkligen blev superdupergod!!! Jag mixade två paket halvtinade påsar med frysta jordgubbar med en förpackning lättdryck med flädersmak och vodka med smak av jordgubb/lime. I med en massa is och fyll upp med sprite! Verkligen sommarfräsch och påminner lite om strawberry daquries i smaken. Sedan slängde jag i lite färska jordgubbar och citronskivor som dekor. 🙂 Alkoholfritt alternativ i form av små äppelmustflaskor i träbackar som jag köpte på IKEA.
Caprese på mozarella, tomat, basilika, olivolja och rostade pinjenötter.Baguetter och pizzabullar.Sallad, färskpotatissallad, oliver, fetaostcremé, bearnaise och färskostar i olika smaker.Tre olika sorters snittar: Fetaost med vattenmelon, serrano med honungsmelon & tunnbröddsnittar med kallrökt lax och pepparrotsfärskost.
Sedan hade vi grillade fläskkotletter, massa olika sorters korvar och kycklingsspett i teriyakisås som jag visst missade att fota.
Och så klassikernas klassiker såklart, gräddtårta med jordgubbar! 😀
Jag älskar sommarmat! Fräscht och lätt. Grillat och färskpotatissallad skulle jag kunna leva på.. 😉
Åhh så mycket god mat, vad duktig du är:) skulle man kunna få receptet på din färskpotatissallad?
Jag brukar göra en dressing på dijonsenap, vitvinsvinäger och balsamvinäger. Blandar färskpotatis, kapris, rödlök, soltorkade tomater och babyspenat. På med dressingen och massa salladskrydda och sen blanda runt bara! 😀
Fantastiskt!
Kram <3