EMILYSLIV

BUNNYKALAS – KANINCAKEPOPS

Kanin cakepops

Här kommer receptet och en beskrivning på hur jag gjorde dessa kanincakepops till Junielles Bunnykalas.bunny cakepopsTill ca 25 st cakepops behöver du:

2 pkt Oreo-kakor
80-100g philadelphiaost

Cakepopspinnar
Vit sugarpaste

Rosa sugarpaste
Vit candymelt
Svarta strösselkulor (jag plockade ut mina ur en chokladmix jag köpt på typ Willys)
Ätbart guldglitterpulver
Små penslar
bunny cakepopsDagen innan jag dekorerade cakepopsen gjorde jag dekoren. Kaninöron, mun och nos i sugarpaste så de skulle hinna torka till lite innan jag fäste dem på cakepopsen.oreo cakepopsNär jag gör cakepops använder jag alltid matberedaren. Slänger först i båda paketen med oreo-kakor och mixar till smulor. Sedan tillsätter jag Philadelphian, lite i taget. Du ska få en krämig jämn deg men som ändå är enkel och håller ihop när du rullar dem till bollar.

När jag fäster cakepopspinnen i bollen doppar jag alltid ena änden av pinnen i lite smält candymelt innan jag trycker i den och låter stelna i kylen en stund så är risken mindre för att bollen ramlar av när du sedan doppar den helt i smält candymelt. 🙂

Så här långt går det utmärkt att förbereda och förvara i frysen. Lägg i lådor med smörpapper emellan, tinar supersnabbt sen när du väl tar fram dem.

bunny cakepopsDagen innan kalaset dekorerade jag dem. Då ”limmade” jag helt enkelt på alla delar med en pensel och smält candymelt för att få allt att fästa. Sen ”målade” jag lite på kinderna med ätbart guldpulver som jag hittade i bakhyllan på Coop.barnkalasbunny cakepopsVoilá! Små kanincakepops. Vill bara tillägga att jag är verkligen inget bakproffs. Men jag är inte rädd för att prova! Det finns små skavanker på nästan alla kaniner men helheltintrycket blir ju fint ändå. 😉 Så VÅGA PROVA du med! 🙂kaninkalasbarnkalas kids partyDessa små godingar blev helt klart populärast av alla godsaker av barnen! Oreo-cakepops är en sådan grej jag alltid har med på fikabordet, men i olika utföranden för att passa in på temat såklart! Bara fantasin sätter gränser. 😉

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Amanda

    Tusen tack för svar! Tycker candymelten kändes så kladdig när jag smälter den i vattenbad. Hade du något i den då du doppade cake popsen? Eller hur fick du de så släta? Skulle vilja ha den mer ”rinnig”

      1. Amanda

        Tusen tack för svar! Tycker candymelten kändes så kladdig när jag smälter den i vattenbad. Hade du något i den då du doppade cake popsen? Eller hur fick du de så släta? Skulle vilja ha den mer ”rinnig”

stats