Effektiv ledig dag idag, har hunnit med en sväng i huvudstaden, bakat supergott foccaciabröd, gjort en hel drös kuddfodral samt svängt ihop en underbar carbonara.
Att baka är verkligen avkoppling för mig, det är någonting jag gärna sysselsätter mig med på mina lediga dagar.
Idag fick det bli foccacia-bröd.
Foccacia
25 g jäst
1/2 dl olivolja
3 dl ljummet vatten
1 matsked flingsalt
ca. 8 dl vetemjöl special
Flingsalt
Olivolja
Fetaost
Svarta kärnfria oliver
Färsk timjan
Smula jästen i en bunke. Tillsätt vatten, olivolja och flingsalt. Blanda till jästen löst sig och tillsätt sedan mjölet. Arbeta till en deg i köksassistent ca 5 minuter. Låt jäsa under bakduk i 45 minuter. Täck en plåt med bakplåtspapper.
Häll ut degen på mjölat bord och dela degen i två delar som du sedan plattar ut till två runda kakor. Placera på plåten & låt jäsa ytterligare 30 min under bakduk.
Tryck hål i lite varstans i degen, smula över fetaosten, oliver samt färsk timjan. Ringla över lite olivolja samt flingsalt.
Grädda i 225 grader i mitten av ugnen ca. 10 minuter.
Hoppas ni haft en trevlig start på denna vecka!