Header Image

EMILYSLIV

Emily heter jag och är toppbloggare här på Vimedbarn. Här skriver jag om allt som hör mammalivet till. En förkärlek till barnsaker, inredning och kläder. Lever med mina döttrar Noelia 3,5 år och Junielle 2 år, vi bor utanför Stockholm. Älskar DIY, pyssel, bakning och matlagning så det är ett axplock av vad ni kan hitta här hos mig!

Baka baka baka..

Publicerad,

Effektiv ledig dag idag, har hunnit med en sväng i huvudstaden, bakat supergott foccaciabröd, gjort en hel drös kuddfodral samt svängt ihop en underbar carbonara.

bröd1

Att baka är verkligen avkoppling för mig, det är någonting jag gärna sysselsätter mig med på mina lediga dagar.
Idag fick det bli foccacia-bröd.

SONY DSC

Foccacia

25 g jäst
1/2 dl olivolja
3 dl ljummet vatten
1 matsked flingsalt
ca. 8 dl vetemjöl special

Flingsalt
Olivolja
Fetaost
Svarta kärnfria oliver
Färsk timjan

Smula jästen i en bunke. Tillsätt vatten, olivolja och flingsalt. Blanda till jästen löst sig och tillsätt sedan mjölet. Arbeta till en deg i köksassistent ca 5 minuter. Låt jäsa under bakduk i 45 minuter. Täck en plåt med bakplåtspapper.

Häll ut degen på mjölat bord och dela degen i två delar som du sedan plattar ut till två runda kakor. Placera på plåten & låt jäsa ytterligare 30 min under bakduk.

Tryck hål i lite varstans i degen, smula över fetaosten, oliver samt färsk timjan. Ringla över lite olivolja samt flingsalt.

Grädda i 225 grader i mitten av ugnen ca. 10 minuter.

bröd2

Hoppas ni haft en trevlig start på denna vecka!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *