Äntligen har rabarbern växt till sig ordentligt ute i rabatten. Rabarber är ju sååå himla gott & fräscht och här delar jag med mig av 3 olika enkla receptfavoriter med just rabarber! 🙂
Receptet är för 1 drink
En halv lime
6cl ljus rom (skippa denna om du vill göra den alkoholfri)
Myntablad
3 msk rabarbersirap
Is
Kolsyrat vatten
Skär limen i klyftor, pressa dem lite lätt ner i ett glas och lägg i dem. Tillsätt rom och rabarbersirap och myntablad. Muddla eller stöt allt lite så smakerna kommer fram. Fyll glaset med is och häll över kolsyrat vatten. Garnera gärna med lite mer lime och myntablad. NJUT!
500g rabarber
3dl socker
1,5 dl vatten
Skär rabarbern i småbitar, lägg i en kastrull tillsammans med vatten och socker. Koka upp och låt sjuda i ungefär 10min. Ställ en sil över en bunke och häll i massan i silen och låt rinna av ordentligt, du kan hjälpa till att pressa lite med en sked så du verkligen får ut all saft.
Häll sedan tillbaka saften i en kastrull och låt koka i ca 5 min. Ställ sedan i kylen tills allt svalnat helt.
Denna sirap är verkligen en perfekt drinkingrediens, jag brukar göra större sats och frysa in i små iskubsformar så man lätt kan plocka fram när man blir sugen på en drink i sommarvärmen. ?
Det här är den absolut godaste rabarberpajen jag vet! Blir sååå gott med kombon med jordgubbar och vit choklad, ni måste prova!
Du behöver:
Smuldeg:
200 g rumsvarmt smör
4 msk socker
3 dl vetemjöl
3 dl havregryn
3-4 msk ljus sirap
Fyllning:
1/2 l jordgubbar
1/2 l rabarber
1/2 dl socker
1 msk potatismjöl
50 g vit choklad
Börja med att skiva rabarbern och jordgubbarna och lägg i en pajform, blanda med sockret och potatismjölet. Riv den vita chokladen grovt över frukten i pajformen. Knåda sedan ihop alla ingredienserna till smuldegen och fördela över det andra i pajformen. Grädda i ugnen på 200 grader i ca 20 min tills pajen fått fin färg. Servera med vaniljsås eller vaniljglass!
En så fräsch drink i sommarvärmen är också rabarberbellinis! 🙂
2 st rabarberstänger
1 liten flaska äppelmust
Frysta jordgubbar
1 flaska prosecco
Jag skalade och skivade rabarbern smått och la i en kastrull tillsammans med äppelmusten. Låt sjuda i ca 10 min. Ställ sedan in kastrullen i kylskåpet och låt allt svalna helt. Sila bort rabarbern och häll äppelmust samt frysta jordgubbar i en mixer, mixa slätt. Häll sedan i proseccon och mixa tills allt blivit blandat. Häll upp i glas och njut!
Åh måste slänga ihop en sån här paj och koka massa rabarbersirap och fylla frysen med i helgen tror jag minsann! 🙂
Men dra mig baklänges vad gott ?? Jag måste testa alla dessa recept, våra rabarber är många och enorma nu?
Ja sååå himla gott! 🙂 JA samma här, det gäller att ta vara på dem nu 🙂
Men gud så gott! En fråga, hur mycket frysta jordgubbar har du i drinken och hur stor är flaskan med äppelmust? Tack på förhand 🙂
Flaskan med äppelmust är 375ml 🙂 Jordgubbar hade jag bara i lite vartefter till önskad konsistens 🙂