Har totalt glömt bort att dela med mig av receptet på äppelpajen från i söndags, så den kommer nu! 🙂
Ingredienser:
2 -3 äpplen
25 g smör
1 dl kokos
1 dl mandelmjöl
1 ägg
kanel
Ev. sötning
Gör så här:
1. Skiva äpplena i tunna skivor.
2. Lägg tunnskivade äpplen i en smord eldfast form.
3. Mal kokos och mandel till mjöl i en mixer.
4. Strö över kanel och sötning (om du så vill).
5. Smält smöret, vispa i ägget, blanda med kokos- och mandelmjölet till en grynig massa.
6. Lägg den gryniga massan tunt över äppelskivorna
7. Lägg in äppelpajen i ugnen i 200 grader och i ca 20 minuter tills täcket är gyllenbrunt och hårt.
8. Lägg gärna folie över äppelpajen efter halva tiden – så att äpplena blir riktigt mjuka utan att ”pajdegen” blir bränd.
Till hade vi en kula vaniljglass (Alvesta LCHF-glass)
Låter gott.. Har prövat receptet med bara kokos och var lite besviken.. hoppas det blir bättre med mandelmjölet 🙂
Tack för receptet!
Har precis avnjutit denna äppelpaj. Jag hade även i 1-2 msk krossade hasselnötter. Gottigottgott!
Åh vad roligt! 🙂 Det måste jag prova någon gång. 🙂
Hur många kolisar är det i glassen & vart får man tag på den? 🙂
Det är 0,5g kolhydrater i denna variant; vanilj, skiljer sig lite mellan smakerna. 🙂 Många större ica-butiker säljer Alvesta-glass och då ofta även LCHF varianten!