Header Image

EMILYSLIV

Emily heter jag och är toppbloggare här på Vimedbarn. Här skriver jag om allt som hör mammalivet till. En förkärlek till barnsaker, inredning och kläder. Lever med mina döttrar Noelia 3,5 år och Junielle 2 år, vi bor utanför Stockholm. Älskar DIY, pyssel, bakning och matlagning så det är ett axplock av vad ni kan hitta här hos mig!

Ajvar-kyckling med blomkålsris

Publicerad,

Igår lagade vi en jättegod och krämig kycklingrätt med ett recept som jag hittade hos Åse (56kilo) 🙂

4 personer

500 gr kycklingfiléer
2 dl creme fraiche
3 dl vispgrädde
1 dl ajvar
salt, peppar, soja
1 gul lök
2 vitlöksklyftor

Sätt ugnen på 175 gr. Putsa kycklingfiléerna och dela dem på hälften, lägg i form, salta och peppra lite. Stek upp finhackad lök, finhackad vitlök, häll i grädde, creme fraiche, ajvar och kryddor. Häll sedan såsen över kycklingen och låt gå i 1,5 timme.

(Jag slängde även i lite philadelphiaost och ökade mängden ajvar, dessutom hade jag stark ajvar) Riktigt gott! 🙂

Serverades med blomkålsris och en sallad med bl.a. avokado & soltorkade tomater. Mums!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *