EMILYSLIV

ÄNNU MERA JULGODIS!

Japp ännu mer julgodis har det blivit, det blev totalt fem sorter i år, mer hinner jag inte. Men här kommer recepten på de tre sista sorterna jag gjort! 🙂 Den salta lakritskolan är to-die-for, knäck är ett måååste och ja coco-bollarna kommer absolut inte göra er besvikna, en riktig favorit!

Salt Lakritskola

Du behöver:

1,5dl turkisk peppar
2 dl vispgrädde
2dl ljus sirap 
2dl socker
ca 1/2 tsk flingsalt

Stöt eller krossa karamellerna i en mortel. Blanda karamellsmulorna med grädde, socker och sirap i en tjockbottnad kastrull. Koka upp och låt smeten koka på svag värme till 125°C. Häll smeten i en form med bakplåtspapper. Strö över flingsaltet. Låt svalna och skär sedan i bitar. Sedan klädde jag in varje bit i lite cellofan! Farligt goda! 😀

Coco-bollar

Du behöver för ca 40st bollar:

50 g smör
1/2 dl sirap
1/2 dl florsocker
2 dl vispgrädde
1 krm salt
200g kokosflingor

300g ljus blockchoklad

Blanda allt utom kokos och choklad i en kastrull och låt koka i ca 7-8min. Blanda ner kokosflingorna i smeten och låt den svalna en stund innan du rullar små bollar. Ställ dessa kallt i minst 30 min innan du sedan doppar dem i den vattenbadssmälta chokladen och låter stelna. Sedan garnerade jag mina med lite guldpulver och ringlade över resten av den smälta chokladen.

Knäck

Du behöver:

2 dl vispgrädde
2 dl ljus sirap
2 dl strösocker
1 dl hackad mandel
1msk smör

Blanda grädde, sirap och socker i en tjockbottnad kastrull. Koka upp och låt sedan koka på medelvärme tills temperaturen når 125 grader. Tillsätt mandel och smör. Fördela smeten i knäckformar. Låt stelna och njut!

Alltså det här måste vara världens smartaste grej när man ska göra knäck, helt plötsligt blev det löjligt enkelt att klicka ut knäcken i formarna. Hittade den på ICA maxi för typ 50kr, tips! 🙂 (Inget samarbete, haha)Så nu är det bara för er att börja baka min julgodisfavoriter, ni kommer inte bli besvikna! 😉

Önskar dig en fortsatt fin kväll! ♥

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats