Igår var jag och ett annat litet gäng inbjudna för en workshop med Lindeman´s. Så mysigt! Först blev vi bjudna på varma vindrinkar a´la Ludvig Grenmo som är barchef på Linje tio och en av Sveriges främsta drinkmakare och smarriga tilltugg. Caribbean snow som var en av hans varianter gjord på Lindeman´s vita vin var supergod.
Lindeman’s Caribbean Snow
Ludvig:” Detta är en mer publik och trendig vindrink. Passionsfrukt är ovanligt i varm dryck men väldigt gott! Passionsfrukt tillsammans med kanel gör att det blir en lite karibisk smak. Lagerbladet är också fantastiskt – när det hettas upp får det all form av fruktighet att smaka som nyplockat, vilt och äkta. Dessa ingredienser i kombination med Lindeman’s Chardonnay skapar en fräsch och spännande vindrink.”
75 cl Lindemans Chardonnay
8 cl Agavesockerlag
3 st Passionsfrukt
10 cm stång Kanel
Skal från 1 citron 2 st Äpple
5 blad Lagerblad
Gör så här:
Värm upp alla ingredienser med vinet till 85 grader i 10 min. Servera direkt.Sen var det dags för oss att komponera ihop våra egna varianter av varma vindrinkar. En med grund på rött vin och en på vitt vin. I min röda valde jag att ha Lindemans Shiraz Cabernet, socker, kanelstång, chili, apelsin, torkad ananas, ingefära, nejlika, vaniljstång, rött äpple i bitar och apelsinjuice.I min vita hade jag: Lindemans chardonnay, socker, färsk äppeljuice, lime, apelsin, kanelstång, nejlika, vaniljstång, stjärnanis, passionsfrukt och roobioste. Denna kombo blev sååå god och kommer definitivt göras fler gånger! 🙂 Bjöd såklart E på min smarriga vita vindrink sen när vi kom hem och den fick väl godkänt av honom också! 😀
Tack Lindeman´s för en trevlig kväll!