Såhär såg det ut här hemma i förra veckan, det bakades världens godaste vaniljbullar, det finns ju inget som slår doften av nybakade bullar. Jag har bakat efter samma recept i flera år och dem blir alltid så saftiga och goda! Junielle fick hjälpa till…… eller ja, hälla ut en massa mjöl och sno deg kanske inte riktigt var att hjälpa till, haha. 😉 Det söta förklädet som hon fick av moster i julklapp fick invigas och är verkligen så bra, Noelia har ett likadant sedan något år tillbaka och dem är så fina i kvalitén!
Deg:
5 dl mjölk
50 gr jäst
1 tsk salt
2 dl socker
2 tsk kardemumma
15 dl vetemjöl
150 gr smör
Fyllning:
150 gr smör
1 dl strösocker
1 dl vaniljsocker
Värm mjölken till 37 grader. Vispa ner mjölken i jästen och låt jästen smälta helt, Tillsätt salt, socker och kardemumma. Tillsätt mjölet, lite i taget och knåda degen ordentligt (helst med en bakassistent) tills dess att den lossnar från bunkens kanter. Smält smöret och häll det över degen. Knåda tills smöret tagits upp av degen, tillsätt eventuellt lite mer mjöl om det behövs. Låt jäsa i bunken under bakduk i cirka 40 min.
Kavla ut tunt och bred på fyllningen, gör bullar i önskad form, jag gör alltid bullknutar (se länk för beskrivning). Låt bullarna jäsa ytterligare ca 40 min under bakduk.
Pensla med uppvisat ägg och strö över rikligt med pärlsocker. Grädda i mitten av ugnen på 200 grader i ca 10 min. När man har bakat bullar så måste man såklart få provsmaka också! Vi hade ju massvis med snö förra veckan så vi tog oss ut och fikade, så mysigt! Det är liksom en helt perfekt kombo med varm choklad och nybakade vaniljbullar efter lek i snön. 😉Nu är det dock bar mark här igen och det har ju varit riktigt skönt vårväder hela helgen, skönt det ändå… börjar faktiskt tröttna lite på vintern nu… 😉
Men söte söte söte söte! Du är en så fin mamma och dina barn är bedårande!
Ha en fin tisdag!
Kram <3
Tack snälla du! 🙂
Låter du smöret svalna innan du tillsätter det till degen?
Brukar smälta smöret väldigt sakta under tiden jag gör resten så är ju inte kokhett 🙂
Så tidigare att du hade köpt söt potatis pommes i frysdisken. var hittade du dem? Låter himmelskt!
Finns en variant på Willys och citygross som jag tycker är godast, men Ica har även gjort en egen variant i deras eget märke nu 🙂
Så gott det såg ut