EMILYSLIV

Trerätters á LCHF

20140109-190627.jpg

20140109-190647.jpg

20140109-190659.jpg

Lite bilder från vår trerättersmiddag på 8-årsdagen 🙂
Förrätt: vitlöksgratinerad hummer
Varmrätt: plankstek med blomkåls-duchesse
Efterrätt: chokladmousse med hallonsås

Vitlöksgratinerad hummer
Dela hummern, gröp ur innehållet, hacka köttet i småbitar, lägg tillbaka det i skalet, toppa med klickar av vitlökssmör (vitlök, smör & persilja). Grädda i 200 grader varm ugn i 10 min.

Blomkåls-duchesse
Koka ett blomkålshuvud, mixa sedan buketterna med 50g smör, 1 äggula, salt och peppar. Låt svalna innan du spritsar på plankan!

Chokladmousse
100 gram mörk choklad, 86%
2 äggulor
0,5 tsk ekologiskt vaniljpulver
3 dl vispgrädde

Smält chokladen i vattenbad. Vispa grädden, inte för hårt, vispa ner vaniljpulver och blanda i äggulorna. Blanda sedan ca 0,5 dl av gräddblandningen i chokladen och sedan ytterligare någon dl. Avsluta sedan med att blanda ihop allt försiktigt. Portionera upp i glas.

Gick helt klart hem hos smaklökarna, proppmätta landade vi sedan i soffan och avnjöt sista rätten där 🙂 Supermysig kväll!

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats