Header Image

EMILYSLIV

Emily heter jag och är toppbloggare här på Vimedbarn. Här skriver jag om allt som hör mammalivet till. En förkärlek till barnsaker, inredning och kläder. Lever med mina döttrar Noelia 3,5 år och Junielle 2 år, vi bor utanför Stockholm. Älskar DIY, pyssel, bakning och matlagning så det är ett axplock av vad ni kan hitta här hos mig!

Trerätters á LCHF

Publicerad,

20140109-190627.jpg

20140109-190647.jpg

20140109-190659.jpg

Lite bilder från vår trerättersmiddag på 8-årsdagen 🙂
Förrätt: vitlöksgratinerad hummer
Varmrätt: plankstek med blomkåls-duchesse
Efterrätt: chokladmousse med hallonsås

Vitlöksgratinerad hummer
Dela hummern, gröp ur innehållet, hacka köttet i småbitar, lägg tillbaka det i skalet, toppa med klickar av vitlökssmör (vitlök, smör & persilja). Grädda i 200 grader varm ugn i 10 min.

Blomkåls-duchesse
Koka ett blomkålshuvud, mixa sedan buketterna med 50g smör, 1 äggula, salt och peppar. Låt svalna innan du spritsar på plankan!

Chokladmousse
100 gram mörk choklad, 86%
2 äggulor
0,5 tsk ekologiskt vaniljpulver
3 dl vispgrädde

Smält chokladen i vattenbad. Vispa grädden, inte för hårt, vispa ner vaniljpulver och blanda i äggulorna. Blanda sedan ca 0,5 dl av gräddblandningen i chokladen och sedan ytterligare någon dl. Avsluta sedan med att blanda ihop allt försiktigt. Portionera upp i glas.

Gick helt klart hem hos smaklökarna, proppmätta landade vi sedan i soffan och avnjöt sista rätten där 🙂 Supermysig kväll!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *