Lite bilder från vår trerättersmiddag på 8-årsdagen 🙂
Förrätt: vitlöksgratinerad hummer
Varmrätt: plankstek med blomkåls-duchesse
Efterrätt: chokladmousse med hallonsås
Vitlöksgratinerad hummer
Dela hummern, gröp ur innehållet, hacka köttet i småbitar, lägg tillbaka det i skalet, toppa med klickar av vitlökssmör (vitlök, smör & persilja). Grädda i 200 grader varm ugn i 10 min.
Blomkåls-duchesse
Koka ett blomkålshuvud, mixa sedan buketterna med 50g smör, 1 äggula, salt och peppar. Låt svalna innan du spritsar på plankan!
Chokladmousse
100 gram mörk choklad, 86%
2 äggulor
0,5 tsk ekologiskt vaniljpulver
3 dl vispgrädde
Smält chokladen i vattenbad. Vispa grädden, inte för hårt, vispa ner vaniljpulver och blanda i äggulorna. Blanda sedan ca 0,5 dl av gräddblandningen i chokladen och sedan ytterligare någon dl. Avsluta sedan med att blanda ihop allt försiktigt. Portionera upp i glas.
Gick helt klart hem hos smaklökarna, proppmätta landade vi sedan i soffan och avnjöt sista rätten där 🙂 Supermysig kväll!