EMILYSLIV

TILLBEHÖR TILL KRÄFTSKIVAN!

Swoosh sa det och så flög sommaren förbi. Jag har haft en så härlig sommar med min familj. Många veckor i båten, 2 bröllop, Gotland och 2 vändor till Finland för att bara nämna en del av det vi hunnit med under semestern. Nu börjar vi sakta men säkert komma tillbaka till rutiner igen, tjejerna är tillbaka i skolan och jag har börjat vänja mig vid min nya roll som ”Head of marketing” och trivs så bra. Ser verkligen fram emot den här hösten.

Jag fyller år i augusti och det brukar jag se som ett ypperligt tillfälle för att bjuda in mina vänner till kräftskiva, så även detta år, Delade lite stories på instagram och det var sååå många som undrade över recepten så tänkte att jag skulle dela dem här. 🙂

Västerbottensnurror med viltröra

Västerbottensnurror:
1 ark färsk smördeg
1/2 dl creme fraiche
ca 1 dl riven västerbottenost
Lite färsk timjan
1 ägg
Salt

Sätt ugnen på 220 grader. Rulla ut smördegen och bre ett tunt lager creme fraiche på. Fördela västerbottenost och lite färsk timjan på. Vik över degen långsida mot långsida. Skär i 1 cm breda remsor. Tvinna remsan och gör en snurra. Grädda i ca 15 min tills de fått fin färg.

Viltröra:

100gr viltkött (jag använde gravrökt hjort, men går ju t.ex. att använda rökt ren eller älgkött)
1 dl creme fraiche 
1 dl Philadelphia
Gräslök
Lite pepparrot efter smak

Skär köttet i småbitar och blanda ihop alla ingredienser till röran. Klicka sedan på västerbottensnurrorna och toppa med lite gräslök. Dessa blev såååå galet goda, lätt en ny favorit!

Krustader med chevré och marmelad

Du behöver:
Krustader
Chevréost
Marmelad

Fördela krustaderna på en plåt, skär chevré i bitar och lägg en bit i varje krustad. Grädda i ugnen på 200 grader tills osten smält och de fått lite färg. Klicka på valfri marmelad, jag hade jordgubbs/rabarbermarmelad som jag köpte färdig. Enklaste plockis-snitten och alltid väldigt uppskattad.


Räksemla med västerbottenskagen

Du behöver:
200g räkor
2 msk rom
2 msk finhackad rödlök
2 msk finhackad dill
1 liten burk creme fraiche 
1/2 dl riven västerbottenost

Krispsallad
Små briochebröd
Rom till garnering

Hacka räkorna i mindre bitar. Vispa cremé fraiche med elvisp tills den blir fast. Blanda i alla ingredienser och smaksätt med lite salt och peppar. Lägg en bit krispsallad i ett brichebröd, toppa med röran och en liten klick rom.

Briekräm med salami & smörstekt baguette

Du behöver: 
1 stor rund brieost
Crema balsamico
Honung
Rostade pinjenötter
Färsk timjan
Salami
Smör
Baguette

Hyvla bort det vita lagret från brieosten med en osthyvel. Skär i mindre bitar och mixa till en kräm (går lite lättare om osten är rumsvarm). Lägg ut krämen i mitten på ett fat. Ringla över crema balsamico och honung. Toppa med pinjenötter och färsk timjan. Smörstek tunna skivor av baguette och lägg runtom. Tryck dit ett gäng skivor salami. Voilá supergott!

Rabarbermojito

Rabarbersirap:
500g rabarber

3dl socker
1,5 dl vatten

Skär rabarbern i småbitar, lägg i en kastrull tillsammans med vatten och socker. Koka upp och låt sjuda i ungefär 10min. Ställ en sil över en bunke och häll i massan i silen och låt rinna av ordentligt, du kan hjälpa till att pressa lite med en sked så du verkligen får ut all saft.

Häll sedan tillbaka saften i en kastrull och låt koka i ca 5 min. Ställ sedan i kylen tills allt svalnat helt.

Rabarbermojito:

Receptet är för 1 drink

En halv lime
6cl ljus rom
Myntablad
3 msk rabarbersirap
Is
Kolsyrat vatten

Skär limen i klyftor, pressa dem lite lätt ner i ett glas och lägg i dem. Tillsätt rom, rabarbersirap och myntablad. Muddla eller stöt allt lite så smakerna kommer fram. Fyll glaset med is och häll över kolsyrat vatten. Garnera gärna med lite mer lime och myntablad. NJUT!

Allting blev väldigt väldigt gott och uppskattat och kommer definitivt att göras igen. Många av recepten hittade jag hos @matbubbel på insta. Verkligen ett följtips om ni också gillar snittar och plock. 🙂

Och bara så ni vet så fyller Junielle år snart, det innebär att det snart kommer att dyka upp presenttips och en hel del kalasinlägg här som jag vet att ni gillar. 😉

Stay tuned! ♥

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats