EMILYSLIV

SNABB GULASCH OCH FRALLOR

Att bara ligga i ett mörkt sovrum gör en väääldigt rastlös. 😉 Eftersom Noelia sovit 90% av dagen så passade jag på att baka frallor och göra mängder med gulaschsoppa till middag. Var femte minut har jag dock sprungit in till Noelia och gett henne vätskeersättning som hon tack och lov fått i sig så hoppas verkligen det blir bättre snart.

50 g jäst (för matbröd)
5 dl vatten
50 g smält smör
1 msk sirap
1/2 msk salt
12-15 dl vetemjöl

1 ägg att pensla med

Smula jästen i en bunke. Värm vattnet till 37 C. Tillsätt det smälta smöret. Häll över lite av spadet äver jästen och rör om så det löser sig, häll sedan i resten. Häll i sirap, salt och nästan allt mjöl. Blanda ordentligt, gärna i maskin, och forma sedan bullar och lägg på bakpappersklädda plåtar. Låt sedan jäsa 45 min under bakduk.

Pensla bullarna med ägget. Grädda ca 8 min, 250C. Låt svalna på galler under bakduk. Nybakat frallor på en timme! 🙂Sedan gjorde jag världens godaste soppa, gulasch. Detta recept är min favorit och går fort att slänga ihop!

 • 300 g köttfärs
 • 1 st chorizo
 • 2 st gula lökar
 • 3 st paprikor i olika färger
 • Smör
 • 1⁄2 dl tomatpuré
 • 1 tsk kummin
 • 1 liter köttbuljong
Skär korven i små bitar. Skala och hacka löken. Kärna ur och hacka paprikan. Bryn köttfärsen i smör i en gryta så att den blir smulig. Rör i korv, lök och paprika och låt det fräsa någon minut. Rör i tomatpuré och kummin. Häll på buljongen. Låt det koka 10-15 min. 

Till soppan gjorde jag en röra på crème fraîche, en vitlöksklyfta och lite hackad persilja. Mums! 🙂

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Ann-Soife Wallbom

  Vad gott maken älskar sådan soppa:) hur har du lärt dig allt detta? Hoppas att Noelia mår okej snart. Jag har fått fina namn som min dotter o pojkvön ska döpa sina ev barn till är Maja Malva och Marwin pojke. De är under 21 år så de lär vänta ett tag 🙂 men detta är bestämt då de båda heter på M. Vill ni ha flera barn ?

  1. Emily Ödmark

   Jag har faktiskt inte tagit mig mod till att skriva en ännu, om ens läsa förlossningsjournalen, men hoppas att jag tar tag i det snart.. Min förlossning slutade med akutsnitt!

 2. Mikaela

  Hej. Jättebra blogg men när man villbläddra till äldre inlägg via mobilen så är de länkarna så små. Skulle du kunna förstora dem (nyare/äldre inlägg länkarna)

stats