Att bara ligga i ett mörkt sovrum gör en väääldigt rastlös. 😉 Eftersom Noelia sovit 90% av dagen så passade jag på att baka frallor och göra mängder med gulaschsoppa till middag. Var femte minut har jag dock sprungit in till Noelia och gett henne vätskeersättning som hon tack och lov fått i sig så hoppas verkligen det blir bättre snart.
50 g jäst (för matbröd)
5 dl vatten
50 g smält smör
1 msk sirap
1/2 msk salt
12-15 dl vetemjöl
1 ägg att pensla med
Smula jästen i en bunke. Värm vattnet till 37 C. Tillsätt det smälta smöret. Häll över lite av spadet äver jästen och rör om så det löser sig, häll sedan i resten. Häll i sirap, salt och nästan allt mjöl. Blanda ordentligt, gärna i maskin, och forma sedan bullar och lägg på bakpappersklädda plåtar. Låt sedan jäsa 45 min under bakduk.
Pensla bullarna med ägget. Grädda ca 8 min, 250C. Låt svalna på galler under bakduk. Nybakat frallor på en timme! 🙂Sedan gjorde jag världens godaste soppa, gulasch. Detta recept är min favorit och går fort att slänga ihop!
- 300 g köttfärs
- 1 st chorizo
- 2 st gula lökar
- 3 st paprikor i olika färger
- Smör
- 1⁄2 dl tomatpuré
- 1 tsk kummin
- 1 liter köttbuljong
Till soppan gjorde jag en röra på crème fraîche, en vitlöksklyfta och lite hackad persilja. Mums! 🙂
Vad gott maken älskar sådan soppa:) hur har du lärt dig allt detta? Hoppas att Noelia mår okej snart. Jag har fått fina namn som min dotter o pojkvön ska döpa sina ev barn till är Maja Malva och Marwin pojke. De är under 21 år så de lär vänta ett tag 🙂 men detta är bestämt då de båda heter på M. Vill ni ha flera barn ?
Lite off topic men, har du någon förlossningsberättelse? 🙂
Jag har faktiskt inte tagit mig mod till att skriva en ännu, om ens läsa förlossningsjournalen, men hoppas att jag tar tag i det snart.. Min förlossning slutade med akutsnitt!
Hej. Jättebra blogg men när man villbläddra till äldre inlägg via mobilen så är de länkarna så små. Skulle du kunna förstora dem (nyare/äldre inlägg länkarna)
Tyvärr så är det inte jag som styr över designen, hade jag kunnat göra det hade jag gärna gjort det! 🙁
Gud så gott de ser ut! Någon speciell kött buljong?
Nä vanliga buljongtärningar 🙂