Häromdagen slängde jag ihop en av mina favoriträtter, ”Paella”. Den ultimata rätten om man har massa köttrester och annat som kanske inte räcker i sig till en hel middag i frysen, här kan man ju liksom slänga ner lite av allt och det man gillar. Dessutom tycker barnen det är himla kul med gult ris! Såhär gjorde jag min Paella denna gång, blir olika nästan varje gång beroende på vad man har att bygga på. Detta recept blir myyyycket mat, men detta är lika gott i matlåda också!
3 gula lökar
4st vitlöksklyftor
3 st Chorizokorvar
500g kyckligfilé
400g biff
300g räkor
Olivolja
6 dl avoriosris
3 pkt saffran
4 dl vitt vin
2 hönsbuljongtärningar
2 röda paprikor
4 dl gröna ärtor
Salt och peppar
Skala och hacka lök och vitlök. Skär chorizon i skivor. Skär kycklingen i bitar, Bryn kycklingen och korven i olivolja i omgångar i en stor gryta, lägg det på en tallrik. Fräs löken i resterande olivolja i samma gryta, tillsätt ris, saffran och vin, låt det koka någon minut. Tillsätt vatten så att det når någon cm över riset och buljongtärningarna. Lägg på kycklingen och korven. Koka sakta under lock 20-25 minuter. Under tiden kan du skära biffen i mindre bitar och bryn i stekpanna. Dela, kärna ur och skär paprikan i strimlor. Tillsätt paprikan, biffen, räkorna och ärterna i riset, blanda försiktigt och smaka av med salt och peppar. Strö över hackad persilja och servera med citronklyftor.
Jag brukar även blanda crème fraîche med pressad vitlök och servera till, samt vitlöksbröd! Blir så gott och perfekt bjudmat om man har många gäster!
Bon apetit!
Såg riktigt gott ut! Aldrig tänkt på att man kan ha så många olika proteinkällor i samtidigt.
Tack för tipset! Jag har inte vågat mig på egen paella av någon anledning – men det här verkar ju himla enkelt!
Kram fina <3
Åh låter ju jättegott