Header Image

EMILYSLIV

Emily heter jag och är toppbloggare här på Vimedbarn. Här skriver jag om allt som hör mammalivet till. En förkärlek till barnsaker, inredning och kläder. Lever med mina döttrar Noelia 3,5 år och Junielle 2 år, vi bor utanför Stockholm. Älskar DIY, pyssel, bakning och matlagning så det är ett axplock av vad ni kan hitta här hos mig!

RECEPT PÅ SUPERENKEL PAELLA

Publicerad,

Häromdagen slängde jag ihop en av mina favoriträtter, ”Paella”. Den ultimata rätten om man har massa köttrester och annat som kanske inte räcker i sig till en hel middag i frysen, här kan man ju liksom slänga ner lite av allt och det man gillar. Dessutom tycker barnen det är himla kul med gult ris! 😉DSC_0591Såhär gjorde jag min Paella denna gång, blir olika nästan varje gång beroende på vad man har att bygga på. Detta recept blir myyyycket mat, men detta är lika gott i matlåda också! 🙂

3 gula lökar
4st vitlöksklyftor
3 st Chorizokorvar
500g kyckligfilé
400g biff
300g räkor
Olivolja
6 dl avoriosris
3 pkt saffran
4 dl vitt vin
2 hönsbuljongtärningar
2 röda paprikor
4 dl gröna ärtor
Salt och peppar

Skala och hacka lök och vitlök. Skär chorizon i skivor. Skär kycklingen i bitar, Bryn kycklingen och korven i olivolja i omgångar i en stor gryta, lägg det på en tallrik. Fräs löken i resterande olivolja i samma gryta, tillsätt ris, saffran och vin, låt det koka någon minut. Tillsätt vatten så att det når någon cm över riset och buljongtärningarna. Lägg på kycklingen och korven. Koka sakta under lock 20-25 minuter. Under tiden kan du skära biffen i mindre bitar och bryn i stekpanna. Dela, kärna ur och skär paprikan i strimlor. Tillsätt paprikan, biffen, räkorna och ärterna i riset, blanda försiktigt och smaka av med salt och peppar. Strö över hackad persilja och servera med citronklyftor.

Jag brukar även blanda crème fraîche med pressad vitlök och servera till, samt vitlöksbröd! Blir så gott och perfekt bjudmat om man har många gäster!

DSC_0597Bon apetit! 

3 Kommentarer

  1. Såg riktigt gott ut! Aldrig tänkt på att man kan ha så många olika proteinkällor i samtidigt.

  2. Tack för tipset! Jag har inte vågat mig på egen paella av någon anledning – men det här verkar ju himla enkelt! 🙂
    Kram fina <3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *