Alltså detta blev så galet gott och fräscht, rabarbermojitos! Helt klart en favoritdrink i sommar. Tog in ett helt gäng rabarber för ett tag sedan och pysslade med i köket, jag gjorde ju bl.a. den knäckiga rabarber/jordgubbs-pajen jag redan tipsat om och sedan kokade jag även en massa rabarbersirap som är perfekt att göra drinkar på. 🙂500g rabarber
3dl socker
1,5 dl vatten
Skär rabarbern i småbitar, lägg i en kastrull tillsammans med vatten och socker. Koka upp och låt sjuda i ungefär 10min. Ställ en sil över en bunke och häll i massan i silen och låt rinna av ordentligt, du kan hjälpa till att pressa lite med en sked så du verkligen får ut all saft.
Häll sedan tillbaka saften i en kastrull och låt koka i ca 5 min. Ställ sedan i kylen tills allt svalnat helt.
Denna sirap är verkligen en perfekt drinkingrediens, jag gjorde en större sats och frös in i små burkar så man lätt kan plocka fram när man blir sugen på en drink i sommarvärmen. 😉
Receptet är för 1 drink
En halv lime
6cl ljus rom
Myntablad
3 msk rabarbersirap
Is
Kolsyrat vatten
Skär limen i klyftor, pressa dem lite lätt ner i ett glas och lägg i dem. Tillsätt rom och rabarbersirap och myntablad. Muddla eller stöt allt lite så smakerna kommer fram. Fyll glaset med is och häll över kolsyrat vatten. Garnera gärna med lite mer lime och myntablad. NJUT! Sååå sommarfräsch, fruktdrinkar är ju så gott! Kanske något att unna dig i helgen? 😉
Grundreceptet hittade jag hos Alltommat