Emily Ödmark

EMILYSLIV

RABARBER- & JORDGUBBSGROTTOR

Här är vi i semester-mode deluxe, vi spenderar närmaste veckorna ute på sjön och det är så himla skönt att bara släppa alla måsten hemma och vara ute i skärgården. 🙂 Lovade ju att dela med mig av receptet på de goda rabarber/jordgubbsgrottorna som vi bakade för någon vecka sen så det kommer här! 🙂 Jag började med att koka ihop en sylt.

250g rabarber
300 g jordgubbar
2,5dl syltsocker
3 tsk vaniljsocker

Skölj och skär rabarbern och jordgubbarna i små bitar, lägg dem i en kastrull tillsammans med syltsocker och vaniljsocker. Låt koka upp under omrörning. Låt sedan sjuda i ca. 15 minuter, rör om då och då. Mosa bären lite med en gaffel när dem blivit mjuka. Häll upp i glasburk med lock och låt svalna helt! Sedan gjorde jag själva kakorna. 🙂

200 g rumsvarmt smör
1 dl Strösocker
3.75 dl vetemjöl
2 tsk Vaniljsocker
1 tsk bakpulver
Rabarber/jordgubbssylten

Sätt ugnen på 180°c över/undervärme och ställ ut ca 25st små formar på en plåt. Knåda ihop alla ingredienser till en smidig deg. Rulla till 25 jämnstora bollar och lägg dem i formarna. Gör en grop i varje och fyll med sylten. Grädda kakorna mitt i ugnen i ca. 10 minuter, tills de fått en gyllene färg.Så enkla och såååå goda, blir så gott med det syrliga från rabarberna. Mycket bättre än originalet med hallonsylt om ni frågar både mig och barnen! 😉Just nu är vi på Utö och har varit här i två dygn, imorgon tar vi oss vidare, vi får se vart vi hamnar! 🙂

Hoppas du har en toppensommar! KRAM ♥

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
Emily Ödmark

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats