RABARBER- & JORDGUBBSBELLINIS | EMILYSLIV
Emily Ödmark

EMILYSLIV

Annons

RABARBER- & JORDGUBBSBELLINIS

DSC_0441Fruktiga drinkar är sommar för mig – för ett tag sedan svängde jag ihop dessa rabarber/jordgubbsbellinis, galet goda!
DSC_0390Har fått dille på rabarber nu. Vi har ju väldigt liten tomt men vi har i alla fall rabarber ute på baksidan, det är verkligen något speciellt med att kunna plocka eget ute på tomten. Ska nog sätta ut lite jordgubbsplantor också! 🙂 Rabarbern växer ju verkligen som ogräs också, dem är hur stora som helst nu. Kan man frysa in rabarber tro? Någon som har några tips?DSC_0394DSC_0425bellinis12 st rabarberstänger
1 liten flaska äppelmust
Frysta jordgubbar
1 flaska prosecco

Jag skalade och skivade rabarbern smått och la i en kastrull tillsammans med äppelmusten. Låt sjuda i ca 10 min. Ställ sedan in kastrullen i kylskåpet och låt allt svalna helt. Sila bort rabarbern och häll äppelmust samt frysta jordgubbar i en mixer, mixa slätt. Häll sedan i proseccon och mixa tills allt blivit blandat. Häll upp i glas och njut!
DSC_0449DSC_0444Kanske dessa kan bli fredagsdrinken hemma hos dig imorgon? Eller varför inte till midsommar?  😉

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
Emily Ödmark

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. angelica

    Det går absolut att frysa in rabarber 🙂 jag brukar skala dom och hacka dom i små bitar och sen frysa in dom i lagom mängder så att det är lätt att ta fram till paj tex. I år ska jag även pröva mig på att göra saft, glass och rabarber”chips” hade jag tänkt 🙂

  2. Katti

    Hej! det ser jättegod ut dock ska du nog inte doppa bladen i drinken då de innehåller oxalsyra som är giftig (dock i stora mängder) så den ska man inte äta 🙂

  3. Lovisa

    Visst kan man det! Jag brukar “skala” dem, skära dem sedan i bitar och slänga över någon matsked socker och lägga i några fryspåsar! Bara att r a fram en påse och göra en rabarberpaj om man är sugen på hösten:)

  4. Sara

    Absolut! Jag fryser alltid in! Blir så mycket att jag inte hinner använda allt. Men jag brukar skiva upp dom och frysa in i påsar med ca 500g i varje., perfekt till en paj eller om man vill koka saft så är det uppmätt och klart redan. Jag gjorde en paj förra veckan på rabarber som legat i frysen sen förra sommaren och det funkade toppen! Leilas saft är ett tips och även rabarberkräm är sååå gott och såå enkelt tycker jag!

Annons
stats