Fruktiga drinkar är sommar för mig – för ett tag sedan svängde jag ihop dessa rabarber/jordgubbsbellinis, galet goda!
Har fått dille på rabarber nu. Vi har ju väldigt liten tomt men vi har i alla fall rabarber ute på baksidan, det är verkligen något speciellt med att kunna plocka eget ute på tomten. Ska nog sätta ut lite jordgubbsplantor också! 🙂 Rabarbern växer ju verkligen som ogräs också, dem är hur stora som helst nu. Kan man frysa in rabarber tro? Någon som har några tips?2 st rabarberstänger
1 liten flaska äppelmust
Frysta jordgubbar
1 flaska prosecco
Jag skalade och skivade rabarbern smått och la i en kastrull tillsammans med äppelmusten. Låt sjuda i ca 10 min. Ställ sedan in kastrullen i kylskåpet och låt allt svalna helt. Sila bort rabarbern och häll äppelmust samt frysta jordgubbar i en mixer, mixa slätt. Häll sedan i proseccon och mixa tills allt blivit blandat. Häll upp i glas och njut!
Kanske dessa kan bli fredagsdrinken hemma hos dig imorgon? Eller varför inte till midsommar? 😉
Det går absolut att frysa in rabarber 🙂 jag brukar skala dom och hacka dom i små bitar och sen frysa in dom i lagom mängder så att det är lätt att ta fram till paj tex. I år ska jag även pröva mig på att göra saft, glass och rabarber”chips” hade jag tänkt 🙂
Hej! det ser jättegod ut dock ska du nog inte doppa bladen i drinken då de innehåller oxalsyra som är giftig (dock i stora mängder) så den ska man inte äta 🙂
Åh så gott det ser ut ?
Det måste jag pröva att tillaga någon gång.
Jordubbar och rabarber är ju så himla gott tillsammans ?
Hej!
Drinkarna ser jättegoda ut! Hur mycket jordgubbar hade du i? Ha en trevlig helg!
Oj vet inte exakt, haha. Höftade bara, men kan ju inte bli för mycket. 😉
Åh så gott :). Älskar också rabarber 🙂
Så gott det ser ut
Visst kan man det! Jag brukar ”skala” dem, skära dem sedan i bitar och slänga över någon matsked socker och lägga i några fryspåsar! Bara att r a fram en påse och göra en rabarberpaj om man är sugen på hösten:)
Absolut! Jag fryser alltid in! Blir så mycket att jag inte hinner använda allt. Men jag brukar skiva upp dom och frysa in i påsar med ca 500g i varje., perfekt till en paj eller om man vill koka saft så är det uppmätt och klart redan. Jag gjorde en paj förra veckan på rabarber som legat i frysen sen förra sommaren och det funkade toppen! Leilas saft är ett tips och även rabarberkräm är sååå gott och såå enkelt tycker jag!
Tack för tips! Ska jag absolut prova 😀
Precis så gör vi också , varje år 🙂