EMILYSLIV

PÅSK-EFTERRÄTT

Imorgon är det dags för årets påskmiddag hemma hos mamma. Det är tur jag har unga föräldrar som ligger långt från att vara i riskzonen så vi i alla fall kan ses och fira lite påsk. Mitt bidrag till påskmiddagen blir som alltid efterrätten, denna tårtan gjorde jag för något år sedan och tror faktiskt det får bli en favorit i repris i år, den är sååå god och fräsch! Den kanske får lite annorlunda utsmyckning i år bara. 😉

3 st ägg

1.5 dl strösocker

2 tsk vaniljsocker

200 g färskost

3 dl vispgrädde

1 lime

10 st digestivekex

1 burk lemoncurd

1 förp. lättdryck med flädersmak

Dela äggen. Lägg äggulorna i en bunke och häll äggvitorna i en annan bunke. Häll strösocker och vaniljsocker över äggulorna. Vispa till en ljus fin pösig smet.. Tillsätt färskosten. Blanda ner den till en jämn smet,

Vispa grädden i en egen bunke, vispa den inte för hårt.

Rör därefter ner den vispade grädden i äggulesmeten,

Vispa äggvitorna till ett fast skum i en egen bunke. (Skummet ska vara så fast att man kan vända upp och ner på bunken.) Riv ner skalet och pressa i saften av en lime. Rör försiktigt med en sked eller slickepott ner de vispade äggvitorna.

Krossa kexen. Använd gärna en mortel. Man kan också krossa dem med fingrarna eller en sked eller gaffel på en skärbräda.

Mina springformar hade tydligen fått fötter så jag använde en sockerkaksform förra gången som jag klädde in med plastfolie, till det gjorde jag 1,5 sats med smet. Skulle säga att receptet annars räcker till en vanlig springform.

Ställ in i frysen i minst 4 timmar.

Sen tog jag 1 burk lemoncurd och spädde ut med koncentrerad fläderdryck, lite i taget så jag fick en lite rinnigare konsistens som gick att hälla över kakan. Vet inte exakt hur mycket lättdryck jag använde, det känner man nog bäst av själv.

Fågelboet gjorde jag av okokta glasnudlar som jag blandade med smält choklad, formade och ställde kallt så det stelnade.

Frozen cheesecake är min absoluta favoritefterrätt. Går ju att variera med så mycket olika smaker, känns fräscht när man ätit mycket mat innan och det bästa är ju att den går att förbereda långt innan, förvaras i frysen och bara ta fram och dekorera när det är dags att fika! 🙂

Glad påsk! ♥

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats