En solklar middagsfavorit här hemma – pannbiff med lök & gräddsås. Så gott och dessa biffarna blir verkligen sådär saftiga och goda!
Pannbiffar
Ingredienser för 6-8 personer:
1 kg färs (jag brukar använda blandfärs eller nötfärs)
1 dl ströbröd
2 dl vatten
2 ägg
4 msk dijonsenap
Salt & peppar
Smör att steka i
Sätt ugnen på 200 grader. Blanda ihop ströbröd & vatten och låt stå i någon minut. Blanda ner färsen, ägg, senap, salt och peppar. Forma till biffar. Bryn dem på båda sidorna i en stekpanna. Lägg över biffarna i en ugnssäker form och ställ in dem mitt i ugnen i ca 8-10min tills biffarna är färdiga.
Gräddsås
Ingredienser (till en stor laddning med sås 😉 ):
5 dl grädde
3 dl mjölk
2 dl creme fraiche
4 msk kalvfond
2 msk soja
2 msk lingonsylt
Salt & peppar
(Maizena redning)
Blanda ihop grädden, mjölken och creme fraiche i en kastrull koka upp och tillsätt resten av ingredienserna förutom redningen. Låt såsen småputtra på medelvärme i ca 10 min. Om du önskar en tjockare sås så red av den med lite maizena!
Här hemma serverar vi biffarna med gräddsåsen såklart, kokt potatis, lingonsylt, saltgurka och så självklart stekt gul lök. Sååå gott! 🙂 Hade Junielle fått välja hade vi ätit detta alla dagar i veckan. 😉
Önskar att jag hade haft rester kvar av denna middagen här hemma nu… men det har jag inte! Så nu blir det att ta tag i kvällens middag. Idag står det falukorv i ugn och potatismos på menyn här hemma. 🙂
Fick faktiskt hem de allra första julklapparna jag beställt, i år ska jag vara ute i god tid! 😀 Ska fota dem så jag kan visa er!
Önskar dig en fortsatt fin kväll! ♥