EMILYSLIV

NOELIAS DOP – SVAR PÅ FRÅGOR & RECEPT

Temat vi hade på dopet var ljusa färger. Ljurosa, vitt, beige och pasteller.

Då ska jag försöka svara på alla era frågor kring dopet och hoppas att jag kommer ihåg allt. 🙂 Jag har i princip bakat allting till dopet själv, förutom skum-kokosbollarna och godiset. Jag började med allting som man kunde förbereda i god tid, macarons går t.ex. utmärkt att frysa och även muffinsen till cupcakesen gjorde jag tidigt och frös in innan jag dekorerade dem. Cakepopsen gjorde jag också tidigt och frös in, dekorerade och klara, fungerade alldeles utmärkt. 🙂 Dekorationerna i sockerpasta som jag dekorerat tårtorna och cupcakesen med gjorde jag ca två veckor innan, bara låta torka i ett damm-fritt utrymme, jag ställde dem i ett köksskåp. Tårtbottnarna gjorde jag också tidigt och frös in. Fyllde bottnarna två dagar innan så dem fick safta till sig ordentligt och dekorerade dem helt klart dagen innan dopet. Ett tips är att beställa utstickare, formar och spritsar från Ebay, riktigt billigt, men var ute i god tid för det är ofta lång leveranstid! 🙂Cupcakes-ställen fyndade jag på REA på Lagerhaus för ett tag sedan.Nutella-macaronsen blev en riktig hit och tog nästan slut i ett naffs, inte konstigt alls, för dem är riktigt goda och sådär segt chokladiga. Receptet till dem hittar ni här! Ett recept jag rekommenderar om ni bakar macarons för första gången, för det var riktigt enkelt. 🙂Ahlgrens bilar pannacottan blev också populär, jag gjorde 1,5 sats av det här receptet och det blev ca 35st sådana här små pannacottor. 🙂 (Jag har använt små snapsglas i plast)Mängder av pompoms dekorerade vi lokalen med, så himla fint och ger sådan effekt. Några av dem hade jag knåpat ihop själv men jag rekommenderar er att beställa från Etsy där jag beställt resten ifrån, det blev t.om. billigare än att göra egna. 🙂 Fäll upp dem i god tid innan du ska ha dem om du ska ha många, för det tar tid, jag fraktade och förvarade dem i flyttkartonger och fluffade bara till dem lite på plats sedan innan vi hängde upp dem. 🙂
Oreo cakepops, mina favoriter. Perfekta att förbereda och frysa in! Receptet till dem hittar ni här. De vita klubb-pinnarna kommer från Panduro.
”Ros-tårtan” är dekorerad med spritsade rosor i frosting och lite pärl-strössel, sååå enkel att göra och går fort. Recept på frostingen och utförlig guide hur du spritsar rosorna hittar du här! Jag färgade min frosting med lite röd karamellfärg.Etiketterna till flaskorna har sambon gjort i photoshop och sedan har vi bara skrivit ut dem och limmat på flaskorna. Den rosa lemonaden blev också väldigt populär, receptet till den hittar ni här, jag färgade sedan lemonaden men en tunt skivad & skalad rödbeta tills jag fick den rosa färg jag önskade.Popcornmuggarna är pappmuggar som jag köpt från Partystore och sedan klistrat fast klistermärken på som jag beställt från Calligraphen.Godispåsarna gjorde jag av små cellofan-påsar som jag köpte på Slöjddetaljer, sen skrev vi ut etiketter från datorn, vek över och häftade fast, jätteenkelt! 🙂Papperssugrören kommer från bl.a. RICE och Lagerhaus. Bordsdukarna är vanliga vita & billiga lakan från IKEA, perfekt att tvätta upp och använda igen vid kommande kalas.Dricka-burkarna är bara gamla glasburkar som jag diskat ur väldigt noga, sugrörsvimplarna pysslade jag ihop själv.

Noelias dop-klänning har vi beställt från Next och boleron kommer från Lindex.
Min klänning är en ljusrosa klänning med spets från Gina tricot och grabbarnas rosa flugor beställde jag för typ en femma styck på Ebay.

Jag hoppas nu att jag lyckats svara på alla era frågor, är det någonting som jag glömt får ni fråga igen! 🙂

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Victoria

  Hej,
  Så fint du har gjort det Jag har valt att kopiera det mesta. 🙂 Var köpte du den rosa namngirlangen med hjärtan?

 2. Saje

  Hej! Har en liten fråga om Oreo cakepops att förbereda och frysa in! Gör du dom helt klara med pinne och allt när du fryser in dom eller tar fram dom och sätter ner ”pinnen” ?

 3. Katti

  Hej! vilken underbar klänning du hade. Jag har letat överallt över en klänning jag kan ha på dopet men kan inte hitta någonting i lite större storlekar. Du vill inte sälja din klänning?

 4. Kattis

  Hej!
  Vad fint du har gjort? Var har du köpt uppläggningsfaten som du har pannacottan och macaronsen på? Jag har letat som en galning efter fina engångs-uppläggningsfat till min dotters dop men hittar inga!

 5. Melinda

  Hur långt innan gjorde du ahlgrensbilar pannacottorna? Skulle så gärna vilja göra till dotterns dop men känner att det eventuellt kan bli lite stressigt om jag inte kan frysa dem ?

 6. Camilla Larsson

  Har du receptet på de rosa macaronsen? Använder du plåtarna då du gör dem för att få dem jämnstora?
  Fin blogg 🙂

 7. Sara

  Hej, gud vilken underbar blogg du har!
  Så kreativ och duktig ? jag tänkte höra var din syster har köpt sin klänning? Kram Sara ?

 8. Sara

  Wow, du är helt otrolig!! =) första gången jag är inne på din blogg. kom in på den när jag sökte på dop, haha! jag brukar inte kommentera, men är tvungen. sååå duktigt och fint och önskar jag kunde vara lika pysslig som du! =) blir avundsjuk på dig =)

 9. Hanna

  Så fint du har ordnat med allt! Verkligen inspirerande!

  En fråga angående pompomsen. När du beställde från Etsy, vilket land skickades dem ifrån? Om det var USA, fick du då betala tull och hur lång tid tig det att få hem dem?

  Vi planerar vår dotters dop och vore så tacksam för svar.

 10. Lina

  Hehe okej. Menade mer pga att nutellan inte ”stelnar” :p så att man blir kladdig om händerna när man tar i dem.

 11. Sanna

  Hej igen!

  ok tack, jag menade givetvis förberedelser av bakningen- vad kan man frysa in och inte? frös du in och tog fram samma dag?

 12. Elin

  Hej Emily, jag ser att många av dina läsare har länkat sig vidare till min sida för receptet på pops. Tack för din bloggkärlek! 🙂
  Vilket otroligt fint dop du har planerat och genomfört, det krävs mycket planering och förberedelsen för att få ihop alla detaljer. Det märks tydligt att du gillar det du gör, och du gör det riktigt bra!

  Ha en bra dag och en fin Valborg.
  //Elin

 13. Sanna

  helt fantastiskt fint måste jag säga. sååå inspirerande.
  vi ska ha dop snart för vår lilla tjej och jag vill göra så mycket- men är orolig att jag inte ska hinna med, kan man förbereda mycket eller måste man göra allt precis dagen innan?

  en fråga, jag såg någon namnvimpel- vart har du gjort/beställt den?
  superfin!!!

  1. Emily Ödmark

   Jag förberedde väldigt mycket långt innan, var ute i god tid och planera noga. 🙂

   Vimpeln är en pappersvimpel från Partyland som jag sedan klippt ut bokstäver och klistrat på!

 14. Catrin

  Gud vad fint!! 🙂
  Har sett bland många att dom beställer ifrån Ebay,
  Hur mycket blir frakt? Är det tull också?
  Eller hur funkar det? 🙂

  1. Emily Ödmark

   TACK! 🙂 Det mesta jag beställt är från typ Kina eller Hongkong och då är det oftast gratis frakt eller bara några kronor i frakt, men det står på produktsidan innan du beställer. Jag har aldrig betalat någon tull! 🙂

 15. Electra

  Gud vad fint ni har gjort det! Får massor av inspiration till min dotters blivande dop, och flera av recepten ska jag nog testa någon dag! 🙂

 16. mammaq

  Du/Ni har verkligen gjort ett bra jobb!!! 😀 Min dotter fyller 1 (!!!) år om två månader, jag har definitivt fått lite inspo efter det här inlägget så TACK! 🙂

stats