Emily Ödmark

EMILYSLIV

MUMSIGT FRUKT- OCH NÖTBRÖD

Bröd är nog min stora last. Skulle kunna äta mackor till frukost, lunch och middag tror jag, haha. Tyvärr inte det nyttigaste kanske…. Så slängde ihop ett bröd som i alla fall är lite bättre, sen blir det ju så saftigt och gott med massa frukter och nötter i. 

1 bröd
 • 5 dl mjöl, jag använde denna på bilden ovan med vita bönor, men går lika bra med tex. dinkelmjöl.
 • 1 dl fiberhavregryn
 • 200 g torkade aprikoser
 • 2 dl blandade nötter (jag använde den färdiga mixen på bilden ovan som det även var tranbär i och kompletterade med lite valnötter)
 • 1/2 dl hela linfrön
 • 2 tsk bikarbonat
 • 1 tsk salt
 • 4 dl yoghurtkvarg

Sätt ugnen på 175˚C. Smörj en avlång bakform med smör. Blanda mjöl och havregryn i en bunke. Skär aprikoserna i mindre bitar. Blanda aprikoser, nötter, linfrö, bikarbonat och salt i mjölblandningen. Rör ner yoghurtkvargen och blanda till en kladdig deg. Kleta ut degen i formen. Sedan strödde jag även på lite pumpakärnor.
Grädda i nedre delen av ugnen i ca 1 timme.

Jag skulle vilja prova att byta ut mjölet mot någonting nyttigare framöver också, någon som sitter på något bra tips av vad man kan prova? Något utan vete liksom men som ändå blir sådär luftigt och gott?Mumsigaste frukostmackan! 😉

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
Emily Ödmark

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Malin

  Ska köpa en Kitchen Aid och velar mellan en Classic eller en Artisan.. (skiljer en del på priset) undrar om du är nöjd med din Classic?
  Om det nu är den du har 🙂

 2. Göteborgsmamman

  Åh, jag gjorde ett frukt- och nötbröd för ett tag sedan och det är ju verkligen sjukt gott. Måste testa ditt recept! 🙂
  Varför känns det som om alla har bröd som last? (inkl mig själv) – vad gör det så himla gott?! Haha. Men typ nybakt bröd med ost och smör – det slår ju typ lördagsgodis alla dagar i veckan!
  Kram <3

stats