MOROTSKAKE-RUTOR | EMILYSLIV
Emily Ödmark

EMILYSLIV

Annons

MOROTSKAKE-RUTOR

Efter några veckor helt utan energi och motivation så börjar jag äntligen känna mig lite motiverad och inspirerad igen, hoppas verkligen det vänder nu. Kanske är det att våren äntligen är på gång på riktigt och att man tankats med lite mer sol som gör att man känner sig piggare.. 🙂

Bakade dessa morotskake-rutor för någon vecka sedan och nu äntligen orkade jag ta mig tid att dela med mig av dem här också! Bakning har ju alltid varit lite som terapi för mig så jag kanske måste försöka baka lite mer, det gör ju inget om frysen är full av godsaker inför allt altanhäng som kommer med våren. 😉Jag bakar alltid morotskaka efter Leilas recept, den blir sååå saftig och frostingen med lime är supergod. Denna gång gjorde jag dubbel sats och gräddade den i en långpanna så skar jag den i rutor sedan. (ska du grädda i långpanna som jag ska du alltså dubbla receptet nedan)

Morotskake-rutor

3 ägg
3 dl strösocker
3 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
3 tsk bakpulver
1 1/2 tsk malen kanel
1 tsk malen kardemumma
1/2 tsk malen ingefära
1 nypa salt
1 1/2 dl solrosolja
4 1/2 dl rårivna morötter

Cream Cheese Frosting
60 g mjukt smör

4 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
Skal av 1 lime
100 g philadelphiaost

  1. Sätt ugnen på 150 grader.
  2. Vispa ägg och strösocker vitt och pösigt.
  3. Blanda alla torra ingredienser och vänd ner dem i äggsmeten.
  4. Tillsätt solrosolja och rårivna morötter.
  5. Fyll smeten i en smord form och bröad form.
  6. Grädda i mitten av ugnen i cirka 55 minuter. Prova med en sticka, den ska inte vara kladdig.
  7. Låt morotskakan svalna.

Cream Cheese Frosting

  1. Vispa alla ingredienser krämigt.
  2. Bred frostingen över morotskakan. (Jag spritsade den för att få lite finare mönster)

Sedan toppade jag rutorna med en söt liten morot i sockerpasta, men tips är att man brukar kunna hitta små godismorötter såhär kring påsk, perfekt att dekorera med! 🙂

Morotskaka tycker jag passar alldeles utmärkt till påsk, kanske dekorera kakorna med en liten påskhare också? 😉 Dessutom är det mitt absoluta favorit-fika och dessa går utmärkt att frysa med frosting och allt och bara plocka fram när det är fikadags. 🙂Jag plockade faktiskt fram ur frysen tidigare idag så blir nog lite kvällsfika här snart! 🙂

Önskar dig en fortsatt fin kväll! ♥

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
Emily Ödmark

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
Annons
stats